Beschrijving
Een witte chocolade met een erg Schotse inspiratie…. Cranachan! Een dessert met room, frambozen, honing en havermout, en…hoe kan het ook anders, whisky.
Deze witte chocolade is van zichzelf al lekker romig, en best zoet natuurlijk. En daarbij flink bestrooid met stukjes framboos en haver, en dan zit er nog honing bij. En dan natuurlijk nog de spreekwoordelijke kers op de taart, whisky. Deze is van NC’Nean een whisky distilleerderij van de west kust van Schotland (aan het vaste land aan de ‘sound of Mull, tegenover het eiland Mull) – die werken met het motto ‘made by nature, not by rules’ – erg begaan om iets duurzaams te maken en biologisch gecertificeerd.
Mooie combinatie, en leuk dat de makers van Chocolate Tree zo een chocolade met lokale inspiratie maken. De bean to bar chocolademakers hebben hun chocoladewerkplaats in Knowes Farm, een plaatsje in de ‘middle of nowhere’ in Schotland, een stukje boven Edinburgh.
Ingrediënten: cacaoboter, suiker, melkpoeder (25%), framboos, haver (glutenvrij), honing, boter, nc’nean whisky.
Allergienotitie: bevat melk, bevat boter. Kan sporen van alle typen noten bevatten. De chocolades bevat haver, maar is glutenvrij.
Biologisch. Cacao tenminste 40%. De buitenverpakking is van karton, binnen verpakking is van composteerbaar materiaal.
Koel en droog bewaren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen