Beschrijving
Melkchocolade van 37% Virunga cacao uit Congo.
Tot biologische chocolade gemaakt bean to bar in Amsterdam door Chocolatemakers.
Aan de rand van het Virunga National Park in Oost Congo wordt cacao aangeplant, zo kan de lokale bevolking in haar onderhoud voorzien zonder het park zelf en het leefgebied van de gorilla’s daar te bedreigen. In het park en het Virunga gebergte leven de ernstig bedreigde berggorilla’s. Belangrijk om te beschermen, en met deze reep draagt Chocolatemakers daar een heel klein steentje aan bij.
Ingrediënten: cacaobonen (37%), melkpoeder, suiker, cacaoboter.
Alles van biologische teelt.
Allergienotitie: Bevat lactose, glutenvrij. Kan sporen van noten bevatten.
Inge –
Opzich wel een lekkere reep, maar heeft een beetje meer de smaak van pure chocolade dan een romige melk chocolade. Ik ben zelf gek op het laaste, vandaar dat het voor mij een beetje tegen viel. Maar ik denk dat dit een goede reep is voor een beginnende puur liefhebber.
Jack –
Erg lekker, melk (toch een beetje een guilty pleasure) met het bittertje van puur. Mijn eerste kennismaking met Chocolatemakers en meteen al goed.
Nancy –
“maar” 37% cacao maar toch veel bitterder dan andere merken/soorten chocoladerepen waar makkelijk (zogenaamd???) 60-70% cacao in zit… niet vies bitter maar ik had het niet verwacht met maar 37%, ook best complexe smaak, niet echt geschikt voor de standaard (koetjesreep) fantasie/melkchocolade liefhebber, wel goed voor de liefhebber van puur en complex
Alexandra Constance –
Mooie balans, lekkere cacao smaak met nét dat kleine zuurtje, wat deze melkchocolade spannend anders maakt, dan doorsnee supermarkt melkchocolade en bedenk daarbij, dat je hiermee een piepklein deeltje van een grens tussen mens en gorilla snoept, Nou, dan snoep ik graag ff dóór hiervan