Beschrijving
52% Melkchocolade ‘Awajun’ van Chocolatemakers. Een donkere melkchocolade met een vrij hoog cacaopercentage. Daarmee heerlijk voor zowel liefhebbers van melk als pure chocolade.
Uw chocoladeverkopers scharen zich toch echt vooral onder liefhebbers van ‘puur’ maar dit is absoluut een reep die wij waarderen, in z’n soort. Onze vaste proefpersoon voor melkchocolade (paul’s moeder) was er ook zeer over te spreken. Oftewel: van harte aanbevolen.
De cacao voor deze reep wordt door de Awajún (spreek uit Awajoen) inheemse bevolking in Noord-oost Peru verbouwd. In het Amazone regenwoud dus.
Chocolatemakers is bezig met de plaatselijke bevolking ter plekke een chocoladefabriek op te zetten, vooralsnog komt de cacao naar Nederland om er in de chocoladefabriek in Amsterdam-Noord mooie repen van te maken. Dat begon met de karakteristieke 80% chocolade, en nu dus deze biologische melkchocolade.
Bevat 52% cacaobonen, 14% melkpoeder en 24% suiker. Afkomstig van biologische teelt. De reep is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt. Dit is een mooie milieuvriendelijke manier van verpakken – de houdbaarheid is daardoor echter wel redelijk wat korter dan bij andere makers aangezien de verpakking niet luchtdicht is.
Allergie-notitie van de makers: Allergienotitie: Bevat lactose, glutenvrij. Kan sporen van noten bevatten. Inhoud 80 gram. Biologisch, faitrade – in plasticvrije verpakking.
Maaike –
Een lekkere donkere melkreep, goede combinatie tussen romigheid en toch nog een stevige smaak.
Volgens mijn man de lekkerste reep die hij ooit gegeten heeft. Zelf vind ik dat niet, daarvoor mis ik wat complexiteit in de smaak, maar toch een lekkere reep en enorm geschikt om super lekkere chocolademelk van te maken.