Beschrijving
De cacao voor deze reep komt uit het Virunga National Park in Oost Congo. In dit bijzondere park leven berggorilla’s. Vandaar ook de naam van de reep: Gorilla Bar.
De cacao is aan de rand van het park aangeplant – om mensen in onderhoud te voorzien & te zorgen dat het leefgebied van de dieren niet verder aangetast wordt.
Een mooie biologische chocolade gemaakt from bean to bar in Amsterdam door Rodney & Enver de Chocolatemakers. Zij maken daar zoals ze het zelf omschrijven èchte chocolade. Zelf chocolade maken is een ambacht, waar ook bijzondere machines voor nodig zijn. Ze kopen de cacao van hoge kwaliteit direct in bij de cacaoboeren in Peru, Dominicaanse Republiek en in dit geval Congo. Daarvoor krijgen de cacaoboeren een hogere, eerlijke prijs. Ze branden zelf de cacao en nemen de tijd.
Zo komen ze tot chocolade die ze omschrijven als: Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en ècht lekker. Daar kunnen we ons eigenlijk helemaal in vinden. Een mooie kennismaking met de bean to bar chocolade revolutie, van kleinere chocolademakers die direct en voor een eerlijke prijs cacao inkopen en tot chocolade verwerken. Geen grote fabrieken van miljardenbedrijven maar ambacht, directe lijnen en liefde voor chocolade, mens en natuur.
Ingrediënten
68% forastero cacaobonen, 30% suiker en 2% cacaoboter. De reep is biologisch gecertificeerd.
Allergienotitie: Glutenvrij. Kan sporen van noten en melk bevatten.
De verpakking is plasticvrij en compostabel.
De makers
Chocolatemakers, de duurzame eerlijke en ambachtelijke chocolademakers uit Amsterdam. Lees hier meer over de Chocolatemakers.
Chocoladeverkoper Paul –
Niet de aller aller spannendste chocolade in de Chocoladeverkopers collectie, wel een mooie klassieke. De ‘echte’ chocoladesmaak, en dan ook nog biologisch, bean to bar gemaakt, eerlijke ingrediënten en bescherming van het leefgebied van de gorilla’s. Dat is allemaal extra punten waard!
Jo –
Persoonlijk ben ik niet van de Afrikaanse chocolade maar Congo heeft mij overtuigd. In het begin te bitter voor mij( typisch Afrika) after taste was zeer lekker, verfijnd en complex. Als sample gekregen maar deze ga ik absoluut bestellen.