Beschrijving
De Awajún reep van Chocolatemakers is heerlijk puur. 80% Criollo cacao uit Peru.
De Awajún-indianen leven in de regenwouden van Noord-oost Peru. Daar verbouwen ze cacao. De Amsterdamse Chocolatemakers kopen de cacao bij de Norandino-coöperatie. Met hen hebben de Chocolatemakers sinds kort ook een samenwerking opgezet om gezamenlijk een chocoladefabriek te bouwen, in Peru zelf! Mooie ontwikkelingen op chocoladegebied, denken wij. En daaraan denkend is het extra genieten als je aan deze reep knabbelt.
Ook heel fijn dat je kunt vinden waar de cacao vandaan komt. Als je meer over de cacaoboeren wil weten, en een beetje Spaans begrijpt, kun je ze gewoon op internet vinden, of op facebook. En zelfs de ’technische gegevens’ van hun cacao inzien.
Ingrediënten
Cacaobonen, suiker, cacaoboter. Biologisch gecertificeerd.
Allergienotitie: Glutenvrij. Kan sporen van noten en melk bevatten.
De makers
Enver & Rodney – De Chocolademakers uit Amsterdam. Lees hier meer over ze.
Linda –
Heerlijke pure chocolade met een lekker bittertje erin. Fijn dat de reep biologisch is. En mooi dat de cacao duurzaam is en afkomstig is van de Awajún indianen in de Amazone in Peru. Ik ga deze zeker vaker kopen!
Chocoladeverkoper Paul –
Mooi om zo van te genieten, zeker ook mooi in desserts. Kom je in de buurt van Nijmegen dan moet je zeker ook eens bij Pizzacafé Desem aankloppen om hun desserts met deze chocolade te proeven. Chocolade, olijfolie en wat zout, meer is er niet nodig om iets geweldigs op tafel te zetten.
jeroen –
de topper van de chocolatemakers. Ondanks de 80% cacao een intens romige chocoladesmaak