Beschrijving
Extra pure Gorilla Bar. Met cacao uit Congo en Arenga Bossuiker van het project van Stichting Masarang dat leefgebied van de orang-oetan beschermed. De cacao komt uit de omgeving van het Virunga National Park in Congo. Er is cacao aangeplant om de bewoners van inkomen te voorzien en te zorgen dat het leefgebied van de gorilla’s niet bedreigd wordt.
Steunt daarmee zoewel de gorilla en de orang-oetan.
Zeer zachte smeuïge chocolade – een mooie ‘instapper’ als je wil beginnen met hoge percentages – en sowieso als je het lekkers (en eerlijks) van Chocolatemakers wil proberen. Van de cacao uit Congo zijn een melkchocolade (37%) en twee pure chocolades (68% en deze 92%) gemaakt. Leuk ook om met elkaar te vergelijken, of met andere chocolades van cacao uit het Virunga gebied.
Ingrediënten: 92% cacao (82% cacaomassa, 10% cacaoboter), arenga bossuiker.
Allergienotitie: Glutenvrij. Kan sporen van noten en melk bevatten. Inhoud 80 gram.
O.D. van de Veer –
Heerlijk donkere chocola tegen een goede prijs. Ik koop hem regelmatig
E. Klaassen –
Gezoet met bossuiker, staat er. Ik ben wel nieuwsgierig naar wat dat is. Wat is de glycemische index daarvan?
Marco –
Het zou handig zijn als de voedingswaarde tabel vermeld wordt. Aantal calorieën, koolhydraten en suikers.
Chocoladeverkoper Paul –
Dank voor de reactie, we kijken of we dit najaar dit stap voor stap voor alle repen kunnen toevoegen (zonder dat de tabel mensen die niet alle voedingswaarden precies hoeven weten in de weg zit) – dank voor de waardevolle tip!