Beschrijving
Pure chocolade met een beetje zeezout. 70% puur. Gemaakt van cacao uit Brazilieë van de Cabruca coöperatie. Biologisch en demeter gecertificeerd.
In de smaak heeft het zout een leuke licht verslavende werking, waardoor de reep wel sneller op is dan je wellicht zou denken. Natuurlijk zorgt het ook voor dat de andere smaken in de cacao extra uitgelicht worden – waardoor er veel en redelijk makkelijk te proeven is – en in de nasmaak is het zout voor ons licht overheersend (maar we gebruiken dan ook relatief weinig zout).
De smaak van de chocolade zelf is ook mooi. Op het eerste proeven zeker krachtig maar dan komen aardig de diverse kanten van de smaak naar voren. Van een zoete kant richting honing, een vegetale kant en zeker ook wat bitter waarbij er een sterke associatie met walnoten is. En eigenlijk ook nog wat fruitig – niet zoals in framboos of ander rood fruit, meer richting banaan. Kortom – een chocolade waar veel in te proeven en ontdekken valt. We kregen ‘m op moment van schrijven (11-10-2022) nét binnen dus we moeten er ook nog eens verder voor gaan zitten. Maar de reep is al half op dus voor vandaag laten we het hierbij en kunnen in ieder geval stellen dat we het een leuke creatie vinden en hopen dat iedereen er even goed voor gaat zitten. En opgepast: hij gaat zó op. Dus je kunt er ook gelijk twee bestellen 😉
Daarbij erg mooi dat er door Chocolatemakers hier met biodynamisch gecertificeerde cacao gewerkt wordt – waarbij het in balans werken met de natuur en respect voor aarde, dier en natuur centraal staat en dat eigenlijk best wat verder gaat dan het standaard biologisch keurmerk.
Kortom – een mooie chocoladereep om eens te proberen – wat ons betreft!
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, zeezout (0,3%).
Allergienotitie: kan sporen van melk en noten bevattren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen