Beschrijving
Pure chocolade van 80% criollo cacao (biologisch) uit het gebied van de Awajun in Peru. In zak met 2 kg couverture drops.
De Awajún zijn traditionele jagers en verzamelaars. Ze leven in de jungle van het Amazone regenwoud in noord-oost Peru. Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajún in hun levensonderhoud voorzien. Zo zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.
Verpakking: Couverture in plastic zak met kleine drops.
Smaakprofiel: Krachtige cacaosmaak met subtiele hint van rood fruit en notige nasmaak
Ingrediënten:80% cacao bonen, 19% suiker en 1% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt
Allergienotitie: Glutenvrij. Kan sporen van noten en lactose bevatten.
Levertijd: +/- 2 weken.
Houdbaarheid: minstens 6 maanden.
Vaker couverture chocolade nodig? Stuur gerust een mailtje voor de opties. We helpen iedere ondernemer in Nederland (en daarbuiten) graag aan betere chocolade, ook als dat niet via ons is. Dus heb je specifieke chocolade behoeftes in je keuken, stuur een mailtje en we denken mee!
Kijk ook onder Eerlijke chocolade in je onderneming – ook als je chocolades zoekt voor in je delicatessenzaak of eigenlijk…wat voor zaak dan ook. Of misschien voor een pairing? Of om cadeau te geven aan klanten? Wat het ook is…stuur een mailtje en wij denken mee. Zelf hebben we natuurlijk al heel wat beschikbaar en anders hebben we inmiddels genoeg kennis van chocolade om je verder te verwijzen.
We horen vaak genoeg dat ondernemers heel écht eerlijke chocolade verkopen die transparant verhandeld is…maar dat het zo lastig is het te vinden. Dat snappen we, bij de groothandels liggen toch vrijwel enkel de pakken van de miljardenbedrijven. Maar het is er wel. En je daar even in bijstaan is voor ons een kleine moeite. Voor een betere wereld met betere chocolade hebben we best een momentje over.
Zeker ook goed te lezen over de chocoladefabriek die Chocolatemakers & de cacaoboerencoöperatie samen opzetten in Peru.
Chocoladeverkoper Paul –
Om te zien wat voor heerlijks je met deze chocolade kunt maken moet je bijvoorbeeld eens kijken bij Pizzacafé Desem in Nijmegen. Zij gebruiken deze Awajun in buitengewoon smaakvolle desserts. Dan kun je gelijk hun heerlijke pizza’s proeven, en hun fijne selectie (natuur)wijnen, ciders & speciale bieren. Van harte aangeraden.