Beschrijving
Lekker in de lente, maar ook gewoon als je heel veel trek hebt in een zoete sensatie.
Waar Chocolatemakers in hun eerlijke Amsterdamse fabriek (op zonne energie) vooral veel heerlijke pure chocolades maakt en ook hun melkchocolades best een hoog percentage cacao hebben (tussen 37% en 52%) pakken ze het voor deze lente special even heel anders aan: gewoon onbekommerd lekker veel suiker, veel melk, en wat minder cacao (25%). En dan is er nog wat leuks met de melk gedaan: de melkpoeder wordt geroosterd en gekarameliseerd waardoor het een lekkere licht gebrande smaak meekrijgt. Zoals alle lekkers wat je in de oven bakt, zoals koekjes.
Ook leuk om te weten: de cacao wordt verbouwd in Peru en ook in Peru tot chocolade gemaakt in een chocoladefabriek opgezet door de Peruaanse cacaoboerencoöperatie. Gewoon helemaal in Peru dus. Chocolatemakers maakt de cacaomassa tenslotte tot deze lekkere reep in hun chocoladefabriek in de Amsterdamse haven, aangedreven door een dak niet vol zonnepanelen maar zelfs gemaakt van zonnepanelen.
Van harte aangeraden voor: alle melkchocoladeliefhebbers, als het zoeter mag zijn, als je van koekjes houdt, als je een reep zoekt om lekker van te snoepen
Afgeraden als je niet wil dat je reep heel snel opgaat… 🙂
Ingrediënten: suiker, 25% cacaomassa, cacaoboter, melkpoeder, vanille, zout.
Allergenen: bevat lactose en melk. Kan sporen van noten bevatten.
Nancy –
ik houd van puur maar voor “maar” 25% cacao is het best wel bitter, ik vind het bitterder dan de 37% gorilla van hetzelfde merk, je proeft ook duidelijk iets “verbrand” erin, ik vind het niet als gewoon karamel of gekarameliseerde fruit/groente en ook niet als koekjes smaken maar meer als verbrand rijst onderin de pan waardoor de hele pan rijst verbrand smaakt, niet vies maar ook niet wow, leuk om een keer geprobeerd te hebben