Beschrijving
Mario Vandeneede van Chocolatoa doet mooi werk om in cacaolanden mensen die werken met cacao te ondersteunen om meer over chocolade te leren, en het proces van chocolade maken te verfijnen.
Zo reisde hij ook naar Nigeria om daar te helpen een chocoladefabriek op te zetten voor TIWA chocolade, we citeren:
Made in Nigeria Chocolates!
Chocolates with a BIG Difference!
Our factory is ready. we have just concluded our Bean to Bar training with an award winning chocolate maker from Belgium Mario Vandeneede right here in our new factory in Akure Nigeria. Our world class, premium, organic chocolate products will be available in all cities in Nigeria. Soon, we will be asking the Great People of Nigeria to pre-order.
TIWA Chocolates is the first chocolate product to be produced by the cocoa farmers themselves in Africa! it is Bean to Bar. This is a gamechanger for cocoa farmers and their communities in Nigeria.
Nigerian cocoa farmers offer you their excellence in hard work for your chocolate pleasure! “
Zulke projecten doet Mario meer, hij heeft al heel wat mensen geholpen die zelf chocolade wilden gaan maken van hun eigen cacao. En dan neemt hij eigenlijk standaard ook een mooie voorraad van deze cacao mee naar huis, waar hij een chocoladefabriek in zijn achtertuin heeft (ja, echt waar) om ok zelf nog deze cacao in het zonnetje te kunnen zetten. Het is een mooie traditie dat we hem dan op chocoladefestival Chocoa in Amsterdam zien, en (als hij niet alles al verkocht heeft) een mooi voorraadje van hem in te kopen. Zo ook dit jaar weer. En zo komt het dat we deze mooie chocolade kunnen aanbieden, en waar de supermarkten vooral vol liggen met cacao uit Ghana en Ivoorkust of een willekeurige mix van van alles (al staat het er niet eens op, alsof het allemaal niet uitmaakt) vinden wij het juist erg mooi dat er zoveel mooie landen zijn waar mooie cacao wordt verbouwd. Niet om er een of andere competitie van te maken ‘cacao uit land x is het beste’, ‘nee de onze is beter!” maar om te zien hoe enorm divers de cacao, en daarmee de chocolade kan zijn. En om die prachtige theobroma cacao te proeven, en het mooie werk van cacaoboer tot chocolademaker, te eren.
De smaak van de chocolade is (voor 80%) zeker aan de milde kant, met lichte fruitige tonen, wat donkere tonen (espresso) – maar alles vrij subtiel.
Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter.
Allergienotitie: kan sporen van melk bevatten.
Inhoud 50 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen