Beschrijving
Dandelion Craft Chocolate met een chocolade van cacao uit de Dominicaanse Republiek van Zorzal Cacao.
Ook weer cacao met een erg mooie oorsprong. Niet enkel vanwege de smaak maar ook hoe de cacaoboeren en het bedrijf dat de cacao in Dominicaanse Republiek verbouwd waarbij natuurbehoud en -bescherming integraal onderdeel zijn van het bedrijf.
“Without application, ethics, principles, and ideals have no bearing and no test.” –zo citeert men John Dewey. Lees vooral meer op de uitgangspunten en de praktijk op de website van Zorzal Cacao.
Omschrijving van Dandelion: “De cacaobonen voor deze reep komen van een verzameling cacaoboerderijen rondom het vogelreservaat Reserva Zorzal. Janelle vind het geweldig met deze eerste lichting Dominicaanse cacaobonen te werken die ter plekke gefermenteerd zijn. We proeven tonen van zwarte kers, een latte koffie en eindigend in tannines met zwarte jasmijn thee.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker.
Maaike –
Deze reep gekocht op chocoa in februari, en de eerste kennismaking met deze maker. Wauw! Superlekker! Heerlijk fris, rood fruit eerst, daarna echt een romige smaak en een lange nasmaak. Aan een heel klein stukje heb je heel veel plezier, dus je doet er lang mee, ook al is het een wat kleinere reep. Zeker de prijs waard.