Beschrijving
Madagaskar 70% van Dandelion, bean to bar chocolademakers uit San Francisco.
Smaak: Madagaskar…een van de meest herkenbare cacaobonen. Vaak lekker fruitig / rood fruit.
Twee mooie recensies bij:
Foodaholics: (2016) – komen bij deze reep…“vooral frambozen naar boven, erg zoete frambozen. Dan verandert de smaak langzaam richting Ethiopische koffie om langzaam over te gaan in limoen.”
Koffietcacao – uit 2013: “De chocolade ruikt zoetfruitig: bosbessen, cassis. De smaak is eerst zuurfruitig: frambozen, rode besjes; daarna wat zoeter: aardbeien en stroop. Doordat er geen extra cacaoboter in zit, smelt de chocolade langzaam en compact. Zo geniet je dus extra lang.”
Omschrijving van de makers: We werken samen met Bertil Akesson en zijn plantage sinds 2011. We houden van de volle fruitige samen van zijn bonnen en Chiann was erg enthousiast om ze met onze nieuwe brander te roosteren. We proeven aardbei, hints van frambozenjam en een heldere citrusachtige finish.
Voor de nieuwste batch: we taste notes of pineapple, challah bread and vanilla custard
Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker.
Dus geen toegevoegde cacaoboter. De gebruikte rietsuiker is biologisch.
Geen (sporen van) melk, gluten, noten of soja.
Moi –
Mooie chocolade!