Beschrijving
Ook weer een mooie variant in de serie van pure origine chocolades van Definite Chocolate. Allemaal gemaakt in de Dominicaanse Republiek, en allemaal van cacao uit de Dominicaanse Republiek. In dit geval dus met 80% cacao en wel van ökö caribe. Dit is een coöperatie in de regio Duarte in het noorden. Ze verbouwen zoals ze het noemen – Hispaniola cacao. Ze hebben in de regio een onderscheid tussen ‘Sanchez cacao’ (cacao die na de oogst gelijk wordt gedroogd, mindere kwaliteit) en ‘Hispaniola cacao’ voor de cacao die 3-7 dagen wordt gefermenteerd. Het is allemaal Trinitario cacao, maar zoals je begrijpt als je weet hoe de smaak van chocolade ontwikkelt is de Hispaniola variant dankzij het fermenteren een heel andere wereld van smaak. Een stukje meer achtergrond kun je hier lezen.
Smaaktonen omschreven door de makers: citrus, gedroogd fruit.
Wij vinden er veel in te proeven, zeker ook richting meer aards, tabak, donker, krachtig – maar daarin komt ook de citrus en
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker.
Inhoud 60 gram. Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten, pinda’s en melk bevatten.
Awards: Academy of Chocolate 2020 bronzen medaille.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen