Aanbieding!

Erithaj Ben Tre 70%

5.95 2.90

70% cacao uit Vietnam. 100 gram.

Uitverkocht

SKU: ER01 Categorieën: , Tag:

Aanbieding ivm THT 10-2017. Uiteraard met gegarandeerde kwaliteit

Zachte 70% chocolade uit de regio Ben Tre in Vietnam. Tot chocolade gemaakt in Frankrijk in samenwerking met en bij A. Morin.

Ben Tre? Kennen we dat niet ergens van? Wellicht is je topografische kennis zodanig op orde dat je de verschillende regio’s in Vietnam toch al uit je hoofd kent, maar in ons geval kennen we de regio ook dankzij de chocolade die Marou er van maakte. De complexe 78% Ben Tre chocolade. Totaal anders dan die van Erithaj, en daarmee leuk vergelijkingsmateriaal.

Smaak

Smaaknotitie van de makers, vrij vertaald uit het Frans op de verpakking: Citroenige zuurgraad in een heerlijk fruitig frame met een hint van zoethout. Met lange chocolade-nasmaak.

Ingrediënten

Cacaobonen, cacaoboter, rietsuiker.

Allergie informatie van de makers: kan sporen bevatten van gluten, pinda’s, noten.

De makers

Erithaj, lees gerust verder over ze op hun website. In samenwerking met A. Morin.

Verdere info via de importeur:

Chocolade van cacaobonen uit Vietnam. Van zeer goede huizen, omdat de bonen worden geselecteerd en gefermenteerd in een werkgelegenheidsproject van gehandicapten.
De bonen komen uit de provincie Ben Tre, in de delta van de Mekong,  85 km ten zuiden van Ho Chi Minhstad (voorheen: Saigon). Een streek waar ze veel fruit en kokosnoten verbouwen. Daaronder, in de schaduw, staan de cacaobomen. Gemiddeld genomen heeft elke familie ongeveer 1,5 ha grond.

Het chocolademerk Erithaj  is in 2013 door Arnoud Stengel opgericht. Het is eigenlijk  een familietraditie.
Vader André Stengel, mede-oprichter van de organisatie Vietcacao, startte een opvangcentrum en werkgelegenheidsproject voor gehandicapte jongeren, die daar de cacao verwerken.

Zodoende werd de passie voor de cacao, die zich al in het hart van vader had genesteld, overgedragen aan Arnoud. Met de paplepel ingegoten, alhoewel dat raar klinkt voor chocolade.
Erithaj koopt de cacao alleen bij kleine familiebedrijven in het zuiden van Vietnam.
Tijdens de Salon du Chocolat in Paris in 2013 kon men voor het eerst de serie van vijf prachtige chocoladerepen, elk met een uitgesproken smaakprofiel, proeven.

Extra informatie

Gewicht

100 gram

Herkomst Cacao

Vietnam

Soort Cacao

Trinitario

Cacao percentage

70%

Percentage cacao

70% tot 80%

Tot chocolade gemaakt in

Frankrijk

0.000 items


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.