Beschrijving
Een witte chocolade met Matcha & Tokujou Sencha.
Ze zeggen er over: deze chocoladereep is de uitkomst van de vriendschap en samenwerking tussen Chá Camélia en Feitoria do Cacao.
Na verschillende tests, experimenten en discussies, altijd met veel liefde en passie, ontstond een erg blije chocolade, die de hele frisheid en subtiliteit van Japanse thee samenbrengt in de euforische textuur en smaak van witte chocolade.
Deze Matcha en Toujou-Sencha worden geproduceerd in een thee plantage in Miyazaki, in de handen van het echtbaar Morimoto die de thee cultiveren. En dat met veel liefde en aandacht. Matcha, in poedervorm, geeft de kleur, het intense aroma en de smaak van groene thee. De crispy bladeren van Tokujou-Sencha komen daarna, ze verfrissen het smaakpalet en geven een extra lange frisse nasmaak.
Ingrediënten: cacaoboter, afgeroomd en vol melkpoeder (uit de Azoren), rietsuiker, groene thee*.
*Matcha nr 3, Tokujou Sencha Premium Kabuse – Chacamelia.com
Gemaakt door Feitoria de Cacao, bean to bar chocolademakers in Aveiro, Portugal.
Susana Tavares & Tomoko Susa.
Voor wie een woordje Portugees kan staat er nog vermeld:
“Este chocolate foi produzido de forma manual, para ser saboreado. Não tenha pressa. Aprecie.”
Cacao: min 42%.
Nancy –
De smaak is lekker maar er zitten wel stukjes thee in. Ik houd niet van stuk dingen in chocola (behalve noten) dus dat is wel minder. Vind je structuur niet erg en vind je matcha lekker, dan is dit zeker wel iets voor jou.
Anne –
Smaakt erg ranzig, misschien is het te oud. Het idee is goed wel.
Jiying Dai –
I love it!