Beschrijving
Natuurlijk! De Portugese chocolademakers van Feitoria do Cacao gebruiken de Pastel de Nata als inspiratie voor deze fijne chocolade. De bekende lekkernij, met bladerdeeg en een vulling van room, en vanillesuiker.
Voor deze chocolade gebruiken ze melk, bladerdeeg maar ook kaneel en een beejte citroenolie. De bladerdeeg zit er in kleine stukjes in voor een lekkere crunch. Het is niet één op één een Pastel de Nata maar geeft wel een mooie interpretatie!
De makers zeggen er over: “Pastel de Nata” is een van de meest populaire Portugese zoetigheden ter wereld. In Portugal kun je deze heerlijke taart in elk café vinden, maar de oorsprong ervan gaat terug naar de fabriek Pasteis de Belém. Het werd opgericht in 1837, waar het destijds het voorouderlijk recept van het Jerónimos-klooster erfde, en zelfs vandaag de dag blijft het originele recept geheim.
Het knapperige bladerdeeg, de romige eiervla met een subtiel vleugje citroen, en bovenop de gebrande room, steeds een snufje kaneel om een typische smaak toe te voegen… Onze Nicaragua 57% melkchocolade slaagt erin deze elementen perfect te harmoniseren en te integreren, het toevoegen van een onweerstaanbare combinatie met cacao.
We zijn erin geslaagd deze chocolade te realiseren dankzij nog een gelukkige samenwerking met Padaria artesanal AZEDA, die een van de belangrijkste elementen van dit recept maakte: het ambachtelijke bladerdeeg.”
Ingrediënten: cacaobonen (Nicaragua), cacaoboter, rietsuiker, afgeroomd melkpoeder, vol melkpoeder, bladerdeeg (tarwemeel, boter, water, zout), kaneel, citroen essentiële olie.
Allergienotitie: bevat tarwe, melk. Koel, droog bewaren.
Inhoud 50 gram.
Saskia Meeuwsen –
Lekker romig met kleine zoete crunchy stukjes. Erg lekker, vrij subtiel.