Beschrijving
Pure chocolade van cacao uit India (72%) en als toevoeging mandarijn (essentiële olie) en cayenne peper. Een mooie beleving waarbij eerst de cacao samen met de mandarijn te proeven valt en dan langzaam maar zeker de peper doorkomt, en je even lekker prikkelt. En dan daalt de peperige pittigheid langzaam weer en blijven eigenlijk alle drie de smaken over, licht nog de peper, ook de mandarijn en zeker ook de cacao. Leuke smaakervaring, wat ons betreft.
De makers zeggen er over:
“Een van de belangrijkste rollen van Portugese zeevaarders in de tijd van ontdekking was ongetwijfeld de sensationele mondialisering van de gastronomische cultuur.
In de 15e eeuw werd de chilipeper die Christoffel Columbus meebracht uit Latijns-Amerika door de Portugezen verspreid in Europa en daarbuiten. Volgens een van de historische theorieën namen de Portugezen dit kruid mee naar India, via Macau, ook naar China en zelfs Japan. De Portugezen introduceerden in de 16e eeuw zoete sinaasappelen vanuit China naar Europa. De mandarijn werd later, in de 19e eeuw, door de Engelsen in Europa geïmporteerd, waarna de Portugezen deze vrucht naar Brazilië distribueerden.
Mandarijn en Cayennepeper. Om deze exotische ingrediënten te verwerken, hebben we gekozen voor Dark Chocolate India 72%, met een rijpe citrustoon en een gestructureerde body. Naast dat dit het perfecte profiel aan het recept geeft, ligt de oorsprong van deze cacao in de regio Kerala, die vroeger deel uitmaakte van de Portugese staat India.
Het is een chocolade ter ere van de Portugese geschiedenis, en van de landen en regio’s die genereus hun relikwieën uitwisselden, die zelfs vandaag de dag onze tafel blijven verrijken.”
Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, cayenne peper, essentiële olie van mandarijn.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten bevatten. Inhoud 50 gram.