Beschrijving
Gemaakt van 100% cacao van de Salomonseilanden – dat moesten we even opzoeken – een eilandengroep in de Stille Oceaan aan de oostkant van Nieuw-Guinea en nog iets verder uitgezoomd gezien ten noord-oosten van Australië. Onze geografische kennis is aardig gegroeid met al die verschillende cacao herkomsten maar we hadden nog nooit chocolade op van cacao van de Salamonseilanden. Mooi dat we zo via de Portugese makers van Feitoria do Cacao (bean to bar chocolademakers in Lissabon) weer eens wat nieuws kunnen proberen.
Met deze cacao (100% cacao, geen toevoegingen) hebben ze bij Feitoria do Cacao een mooie erg ‘volle’ 100% chocolade gemaakt. Weinig zuur, wel donkere smaaktonen & notig, in een prettige balans. En vooral een heel vol mondgevoel waaruit steeds weer wat smaak blijft vrijkomen. Wat ons betreft zeker een interessante fijne 100% chocolade, met een érg lang aanhoudende nasmaak.
Omschrijving van de makers:
In de zuidelijke Stille Oceaan bestaan de Salomonseilanden uit zes hoofdeilanden en ongeveer 1000 kleine vulkanische en koraaleilanden, waar de aard van tropische bossen en de diversiteit van etnische culturen bewaard zijn gebleven. Cacao uit de kleine inheemse dorpjes op de eilanden Makira en Vella Lavella, heeft een zachte en naïeve smaak, die de genegenheid van de mensen en de aard van hun oorsprong weerspiegelt.Deze fijne cacao met tonen van olijf, cashew, room en koffie, dankzij zijn zachte en evenwichtige smaak, stelde ons in staat om 100% cacaochocolade te creëren, zonder toevoeging van andere ingrediënten.Naast het kunnen waarderen van de pure en echte smaak van cacao, maakt deze neutraliteit het mogelijk om onbeperkte harmonisaties en recepten uit te vinden, waaronder enkele hartige gerechten.
Ingrediënten: cacao 100%
Allergienotitie van de makers: kan sporen van noten bevatten. Koel en droog en geurvrij bewaren.
Inhoud 50 gram.
Awards: gouden bekroning bij Academy of Chocolate 2021
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.