Beschrijving
Dat is toch wel écht speciaal te noemen. Een chocolade met gin er in als toevoeging.
Fjak maakt naast een aantal prachtige ‘gangbare’ chocolades (ook al van speciale origines, hoge kwaliteit) ook een aantal mooie reeksen aan limited editions. We staan de laatste tijd oprecht versteld van de kwaliteit daarvan. Helaas weten meer mensen dat, en zijn ze ook écht gelimiteerd oftewel gaan ze snel op. Maar ach, dat is ook mooi. Kleinschalige verbouwde cacao, een kleine batch met repen, en dat is het dan. De gelukkigen kunnen zich gelukkig prijzen, en denken aan die ene reep die zo geweldig was (de Thailand Microlot bijvoorbeeld zullen we echt niet snel vergeten, unieke smaken)
Hier ook weer een gelimiteerde serie, maar dan in de reeks Bold & Boozy oftewelw met alcoholische toevoegingen.
Nu dus gin. Nu kun je niet zomaar gin (of welke vloeistof dan ook) bij chocolade gooien, dus het is een infusie van cacaonibs (uit de Dominicaanse republiek).
De gebruikte gin komt van Feddie Ocean Distillery – werkend vanuit het eiland Fedje aan de Noorse kust, maker van single malt whiskey’s.
Een chocoladereep met een boozy hint van verse citroen en drop. Echt speciaal omdat het een bijzondere balans is waarin de gin duidelijk naar voren komt en je eigenlijk zelfs de botanicals waarmee de gin gemaakt is kunt ontwaren. Overigens ook doordat er jeneverbes (en cirtoen) bij zit, naast de gin-infusion. Al met al absoluut echt een bijzondere creatie.
Leuk voor liefhebbers van gin, van (extra) speciale chocolades, bij een cadeautje of natuurlijk om zelf eens te proeven wat Fjak zoal voor moois maakt. Als tip: wij vinden de Vermouth ‘o Clock de allermooiste in de Bold & Boozy serie, maar dat is dan ook een wat ‘makkelijker’ combinatie dan gin, die (ook) heel erg goed werkt. Maar deze gin reep is wel de speciaalste, wij hadden zoiets in ieder geval nog nooit geproefd.
Ingredienten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, jeneverbes, citroenschil, gin.
Tenminste 60% cacao. Biologisch. Ja je leest het goed, al dit bijzonders is óók nog eens biologisch, inclusief de gin dus.
Inhoud 60 gram.
Awards: gouden bekroning bij Academy of Chocolate 2023.