Beschrijving
Onze voorlopig laatste toevoeging van Fossa aan het assortiment… de 100% pure chocolade die ze maken, van cacao van Kokao Kamili uit Tanzania.
Cacao, niets meer en niets minder. 100%. En dan is het fijn dat ook Fossa werkt met cacao waarvan je de herkomst weet, in dit geval Kokoa Kamili. Lees op hun website vooral toch ook meer over hoe zij werken.
Er zijn meer makers die deze cacao gebruiken, heel wat zelfs. En om te vergelijken leuk om te weten dat ook Raaka van deze cacaobonen een 100% reep maakte.
Fossa zegt verder over deze reep: “In de Kilombero vallei omgeven door zeer vruchtbaar land, ook dankzij een goede hoeveelheid regen. Kokoa Kamli betaalt een premium aan de cacaoboeren voor hun ‘natte’ cacao. En verwerkt de cacao zelf wat betreft fermentatie en drogen met vooruitstrevende technieken.
Onze 100% bereiding geeft de nadruk aan de zijdezachte structuur samen met een zeer eigen smaaktonen van de cacao: citroenig, biscuity en notig. “
Ingrediënten: cacao.
Gemaakt op een plek waar noten, pinda’s en melk verwerkt worden.
bram –
Ik kan bijna niet geloven dat dit een 100% chocolade is; je proeft weinig van de typische bittere of zure smaak. In plaats daarvan heeft deze 100% vooral een notige smaak, met een beetje moutige zoetheid.
Anne –
Wat een zachte 100% chocolade! Niet alleen is deze zacht qua structuur, maar ook heel zacht van smaak. Inderdaad bijna geen bittere smaak in te herkennen, bijzonder! Zoals in de beschrijving staat ‘biscuity’ dat is te proeven alsof het bijna warm-zoetig is.
Léon –
Het is een bijzondere chocolade, helemaal niet bitter inderdaad. Voor mij overheerst de lemon smaak iets te veel. Daarom 4 sterren ipv 5