Beschrijving
Donkere vegan melkchocolade (58% cacao) gemaakt van cacao uit Tanzania én daarbij lavendel, haver (oats) en bovenop stukjes blauwe bes.
Fossa zegt er verder over:
“Bloemige, romige chocolade met chewy bosbessen, lavendel en haver
Fruitige, romige 58% pure havermelkchocolade ingebed met geroosterde haver en lavendel en blauwe bes.
Een koesterende chocolade die de zintuigen ontspant en de geest kalmeert.”
De cacao komt uit Tanzania (Kakoa Kamili)
Boven alles is dit wat ons betreft een chocolade voor:
- Wie rust en ontspanning wil proeven in een chocoladereep
- Voor wie houdt van prachtig gebalanceerde smaken in een zachte melkchocolade
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, haver, blauwe bes, lavendelolie
Goed te weten: de nieuwe versie van deze reep is dus vegan. Waar deze vroeger met melk gemaakt werd én oats is de melk weggelaten – prima – en nu dus geheel plantaardig. Allergienotitie: bevat haver – kan sporen bevatten van melk en noten.
Gemaakt in Singapore door Fossa Chocolate Pte Ltd. Inhoud 50 gram.
Kelly –
De lavendel ruik je duidelijk. Ook al kan lavendel scherp ruiken, het ruikt zacht, misschien komt dat door de melk en haver. De haver zit in stukken en grote hoeveelheden door heel de reep heen, hier en daar valt er een gat in de chocola en kun je het er doorheen zien. Haver heeft weinig smaak van zichzelf, ik denk dat het de reep vooral een wat zachtere smaak geeft. De blauwe bessen zitten in z’n geheel aan de onderkant van de reep. Ik had liever gehad dat ze in piepkleine stukjes erop zaten en wat gelijkmatiger verspreid zouden zijn. Nu heb je centimeters niks en dan ineens n hele blauwe bes of zelfs meerdere naast elkaar.
Chocoladeverkoper Paul –
Goed te weten: Deze recensie is voor de oude (niet-vegan) versie van deze reep. De bessen zijn op gelijke wijze verspreid, maar verder is he tnu een heel andere reep.
Eva –
Heerlijke chocolade met een niet zo heel uitgesproken lavendel smaak. Ik hou van deze combinatie! Fantastische chocolade die iedereen lekker zal vinden.