Beschrijving
De tweede chocolade van cacao uit Indonesië van Fossa, naast de Pak Eddy 70%.
Deze micro-lot cacao komt van de Popayato-Paguat Landscape in de provincie Gorontalo Indonesië, waar de cacao 6 dagen fermenteert en daarna in de zon gedroogd.
Burung Indonesia is de Birdlife International van Indonesië en werkt samen met kleine boeren om hoge kwaliteit cacao te produceren en ondertussen de natuur te beschermen, waar 1777 soorten vogels leven.
Lees er nog wat meer over bij Fossa zelf.
Smaaknotitie van de makers: tonen van olijf, framboos, vijgen.
Ingrediënten: cacao (72%), suiker.
Allergienotitie: gemaakt in een werkplaats waar ook noten en melk verwerkt worden. Vegan & glutenvrij.
Anneke –
Erg lekker. Ik proef in Indonesische chocolade vaak iets dat me aan chocolademelk doet denken. Dat zachte heeft deze reep ook, met iets fruitigs. Aangenaam en harmonieus. De olijf heb ik nog niet gevonden (maar ik blijf zoeken! :-))