Beschrijving
Hokkaido Kinako, oftwel Kinako uit het Hokkaido district in Japan, het Tokachi district van Orikasa farm.
En wat is Kinako? Dat is meel van geroosterde sojabonen. In dit geval dus sojabonen van deze specifieke farm, waar ze een zwarte variëteit van de sojaboon verbouwen met de naam Kurosengoku. Deze sojaboon is zwart aan de buitenzijde en groen van binnen. Ja, ook bij soja heb je (natuurlijk) – net als bij cacao en net als bij appels en al die andere groenten en fruit – nog allerlei variëteiten. De verscheidenheid die de natuur zo prachtig maakt, en de smaken zo veelzijdig, maar die we vaak niet of amper kennen.
Fossa combineerde deze soja, en dus deze kinako, met een witte chocolade. Het geheel heeft een (redelijk lichte, niet overheersende) karamel smaak met de zachtheid en smaak van de witte chocolade waarin langzaam maar zeer zeker de smaak van de geroosterde soja naar voren komt. Licht geroosterde notige smaken komen zeker naar voren maar wat ons betreft ook absoluut met wat tannines en in de richting van een groene thee die we nog niet helemaal goed kunnen omschrijven en verder duiden. Maar al met al sowieso een mooie complexe smaak. Er zit (het is immers witte chocolade) zeker best wat zoetheid in, maar juist de combinatie met het geroosterde en de smaken richting soja danwel groene thee geven het een interessante balans. Ook hadden we het idee van kalmte en rust bij het proeven van deze chocolade. De smaken bij elkaar,
Ingrediënten: cacaoboter, bruine suiker, melkpoeder, sojaboonpoeder, rietsuiker.
Allergienotitie: bevat melk, soja. Kan sporen van noten bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen