Beschrijving
Een chocolade die drie favorieten van de chocolademakers bij Fossa samenbrengt: koffie, thee en cacao. Ze komen samen in een melkchocolade van cacao uit Peru (Ucayali River).
Fossa staat bekend om de kwaliteitschocolade, waarbij ze – onder meer door een hechte samenwerking met Pekoe & Imp – ook veel combinaties maken met bijzondere theesoorten. En tenslotte zijn ze ook nog erg fan van koffie. In deze chocolade is het voor het eerst dat ze deze drie liefdes bijeen brengen.
Met inspiratie van Yuan Yang (Yuenyeung) een mixdrank van koffie & thee, naar we begrijpen met een oorsprong in Hong Kong.
Van de makers: “Dit is een driewegsamenwerkingschocolade gemaakt met al onze favoriete dingen: koffie, thee en cacao. Ethiopische gewassen koffie, afkomstig en geroosterd door Smitten Coffee Roasters, wordt zorgvuldig gemengd met Drifting Snowflakes Jasmine Green Tea samengesteld door Pekoe & Imp. Cacao uit de Ucayali-rivier, Peru, en een vleugje melk verbinden alles samen in een harmonieuze mix die warm, nootachtig en bloemig is.”
Boven wordt het als een delicate smaak omschreven – dat is het ook wel – maar niet in de bedoeling dat het amper te proeven is, zeker de jasmijn is naar wat onze smaak gewend is best aanwezig. Maakt het alleen maar een interessantere reep, maar we wilden het wel even zodanig melden. Het is daarbij logisch dat wat de makers van Fossa in Singapore maken vanuit hun eigen smaakervaringen komt – en dat we in het oordeel juist over smaken die we misschien wat minder goed kennen – het beste met nog wat meer verwondering (en minder een vaststaand beeld of oordeel) kunnen proeven – dat maakt de ontdekkingsreis alleen maar leuker.
Ingrediënten: cacaoboter, rietsuiker, cacao, melkpoeder, theebladeren, koffiebonen.
Allergienotitie: bevat melk. Kan sporen van alle types noten bevatten.
Inhoud 50 gram.