Beschrijving
Een romige melkchocolade met stukjes gedroogde cherrytomaat en Taiwanese Maqaw peper.
Chocolade met tomaat? Dat die combinatie bij een chocoladereep zou kunnen werken hadden we echt niet zien aankomen. Maar als er één maker op de wereld is die hier iets van kan maken – ja, dan Fossa wel. En zo geschiedde.
De basis voor deze creatie is een melkchocolade met 54% cacao uit Tanzania (Kokoa Kamili) – een frisse en fruitige cacao, die de melkchocolade romig maakt en bijna luchtig doet lijken.
Daarop zijn stukjes cherrytomaat toegevoegd. Geheel gedroogd uiteraard – vocht doet chocolade geen goed – en zo is de smaak ook extra geconcentreerd: umami & zoetheid. Tenslotte wordt de Maqaw peper toegevoegd, dit zijn vruchten van de Maqaw boom – dus geen ‘echte’ peper maar ook wel bergpeper genoemd en met een licht peperige smaak met daarbij wat tonen richting gember/citroengras.
Tesamen vormen ze een spannende proefsensatie – waarvan je tijdens het proeven misschien even opkijkt. Huh, wat proef ik nou eigenlijk? Balsamico? Groenige smaaktonen? Dan weer meer een licht peperige citrussmaak? Dan komt er weer een zachte koekjessmaak naar voren? Dan eindigt het weer met een prettig warme licht kruidige smaak, en denk je weer aan peperkoek. En dan ga je weer richting melk, meer groene kruiden? Of juist helemaal niet – de stukjes zijn wat ongelijk verdeeld over de reep waardoor ook elke hap weer een net andere smaak geeft. Vinden we soms een nadeel, maar bij deze chocolade is het voor ons wel geschikt. Zo kun je het goed zien als een smaak-ontdekkingsreis die je zelf kunt ondergaan, elk hapje weer net even een andere beleving.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaopoeder, melkpoeder, gedehydrateerde tomaat, maqaw peper.
Allergienotitie: bevat melk. Kan sporen van noten bevatten. Inhoud 50 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen