Beschrijving
Een melkchocolade (met 54% cacao uit Tanzania) met daarop stukken gekarameliseerde yuzu schil & zeezout.
Een chocolade waar we even aan moesten wennen. De eerste indruk was ‘mwah’ maar later begonnen we ‘m toch te begrijpen. Chocolade met stukjes vinden we vaak al wat lastiger, omdat de ene hap dan altijd anders is dan de andere – de verdeling is nooit 100% perfect. Maar… het is een vrij uitstekende (romige) melkchocolade, en als je dan een stukje hebt waarin de zachte citrussmaak met het zoet en zout samenkomen en je eventjes helemaal doordrongen raakt van de smaak (tot in je neus aan toe) dan is het toch wel erg prettig. Niet om de subtiele smaken, wel om de balans en om gewoon lekker van te genieten – zoals Fossa het zelf aangeeft: uitstekend als snack in de middag bij een kop thee. Al moet je ‘m vooral proeven wanneer je dat zelf lekker lijkt. Als je sowieso liever geen melkchocolade hebt dan kun je ‘m wel beter links laten liggen.
Omschrijving van de makers: “Yuzu is een ongelooflijk aromatische citrusvrucht die elk gerecht kan opfleuren, het wordt veel gebruikt in de traditionele Japanse cuisine. Chewy gedehydrateerde yuzu scheel met zeezout vlokken op een bed van romige Tanzania 54% donkere melkchocolade maakt de perfecte middagsnackk voor bij een kop thee”
De cacao is afkomstig van Kakoa Kamili uit Tanzania.
Smaakomschrijving van de maker: romige, koekjesachtige chocilade met een verfrissend citrussmaak
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaopoeder, melkpoeder, yuzuschil (yuzuschil, suiker, vitamine c), zeezout.
Inhoud 50 gram. Allergienotitie: bevat melk. Kan sporen van noten bevatten.
Kelly –
Lekkere smaakcombinatie. Wel is t zo dat de yuzu er in grote slierten door zit en de zout op maar een paar plekken n korreltje. Een groot deel van de reep proeft hierdoor als een naturel reep, een deel heeft yuzu, maar geen zout, een deel zout maar geen yuzu, een deel allebei. Ik had persoonlijk de yuzu liever in kleine gelijkmatig verdeelde stukjes gezien en meer zout. De stukken zonder yuzu of zout hebben inderdaad een biscuitachtige toon zoals Fossa zelf zegt. Het heeft iets romigs, maar door de 55% cacao is het ook weer niet zo romig of mierzoet als een standaard melkreep. Maar nog steeds wel behoorlijk romig en zoet. Yuzu lijkt best wel op citroen, het is wat minder zuur, maar misschien komt dat doordat de schil gebruikt is en het in gesuikerde vorm erin zit. De textuur is medium: een beetje zacht, maar het kan zachter, het breekt makkelijk en geluidloos.