Beschrijving
Donkere melkchocolade (60% cacao) met koffie!
Nanyang kopi, traditionele koffie in een groot deel van Zuid-Oost Azië, inclusief Singapore waar Fossa vandaan komt. Met veel caffeine en vaak met melk en suiker. De koffie wordt gemaakt door tijdens het roosteren suiker (en wat margarine en zout) toe te voegen, waardoor de Maillard-reactie versterkt wordt, net wat meer karameltonen ontstaan en bitterheid verdwijnt.
De chocolade is gemaakt met Robusta koffie (Indonesië) en Arabica koffie uit Colombia. De bonen worden ruw gemalen, en dat proef je terug in de chocolade. De gebruikte cacao is van Samai Community uit Maleisië, waarvan een gekarameliseerde melkchocolade gemaakt wordt met 60% cacao.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, koffie.
Allergenen: bevat melk. Kan sporen van alle types noten bevatten.
Tasting notes: Rijke boterige koffie met hints van geroosterde marshmallow en een notige nasmaak.
De makers zeggen er over: “Een kopje aromatische Nanyang kopi of volle donkere gebrande koffie uit de traditionele kopitiam (coffeeshop) is de favoriete manier van Singaporezen om de ochtend goed te beginnen. Gemaakt met een ruwe melange van Indonesische Robusta-koffie en Colombiaanse Arabica-koffie, samen met de Single Estate Semai Community 60% gekarameliseerde donkere melkchocolade, dit is een heerlijke reep om mee wakker te worden.”
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen