Beschrijving
Een mooie combinatie van twee vrijwel identieke maar toch echt andere chocolades.
Beiden gemaakt door Fossa uit Singapore, beiden van cacao Paquibato uit de Filipijnen (erg goed! En niet alleen wat ons betreft: niet voor niets bekroond bij de International Cacao Awards als een van de 20 beste van de wereld), beiden met 75% cacao. Maar wat is er dan anders? De een heeft enkel cacao(massa), de andere reep heeft 5% cacaoboter toegevoegd.
Zo proef je dus heel mooi wat voor verschil het maakt of je een chocolade maakt met twee ingrediënten (cacao + suiker) of drie (cacao, suiker, cacaoboter). En dat ook nog eens in een fantastische chocolade, die op zichzelf al zeer de moeite waard is, en van de makers van Fossa uit Singapore die we om al dat geweldigs dat ze maken sowieso zeer waarderen.
De makers zeggen er over: “We hebben hier iets voor de chocolade-geeks. Twee versies van 75% pure chocolade gemaakt met dezelfde partij cacao uit Paquibato Village in Davao City op de Filipijnen. Deze cacao is de eerste in de Filippijnen die is bekroond met de top 20 beste cacao tijdens de International Cocoa Awards, een bewijs van de hoogwaardige bereiding door het landgoed. Het smaakprofiel van de bonen is zo verrukkelijk dat we het niet konden laten om twee versies te maken: één met toevoeging van 5% cacaoboter en één zonder. Voor de liefhebber is dit een goede gelegenheid om te vergelijken en contrasteren hoe de toevoeging van cacaoboter het mondgevoel en de smaakafgifte in een chocoladereep beïnvloedt.”
Ingrediënten:
Cacaobonen, rietsuiker / Cacaobonen, rietsuiker, cacaboter.
Smaaktonen: floraal, sandelhout, gekarameliseerde amandel, rozijnen.
Allergienotitie: Gemaakt op een plek waar ook noten en melk worden verwerkt.
De repen zijn 50 gram (zoals alles van Fossa), en daar krijg je er twee van. Deze Paquibato repen zijn een gelimiteerde uitgave van Fossa, en we zijn dolblij dat we deze hebben weten te bemachtigen .
G0ed te weten: het flyertje dat op de afbeelding staat zit er niet bij. De informatie er van krijg je gewoon hier, iets ingekort de cacao komt van zo’n 100 huishoudens die deze prijswinnende cacao verbouwen en verwerken. Fermentatie gaat met pre-drainage 5-6 dagen met 2 turns, drogen is 5-6 dagen, variteit is een blend van trinitario’s, met de hand gesorteerd, de cacao groeit tussen onder meer kokosbomen en tropische fruitbomen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen