Beschrijving
Een chocolade die geïnspireerd op de in Singapore zeker wijdverspreide satay saus. Hier gewoon bekend als saté-saus. Dus ja, een chocolade die z’n oorsprong vindt in satésaus. Maar dan wel zoals ‘ie in Singapore gemaakt word.t Met een fijne kick van chilipeper.
De chocolade is gemaakt met gecarameliseerde pinda’s en gerookte zongedroogde chilipepers.
Deze worden gemengd met de Pak Eddy 70% pure chocolade die Fossa maakte. Een krachtig en vurig geheel.
Zelf vinden we ‘t best een vriendelijk reepje, maar na een paar seconden komt zeker de pittigheid. Maar wij houden wel van pittig. Dus wie niet veel aan chilipeper gewend is zal ‘m zeker scherp vinden.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, pinda, cacaoboter, chilipeper, zeezout.
Tenminste 54% cacao.
Allergienotitie: let op bevat pinda’s. Gemaakt op een plek waar ook melk verwerkt wordt.
Anneke –
Ik hou normaal helemaal niet van pittig eten. Maar van chocolades met zo’n warme kick hou ik wel. Woohoo! Als het goed gedaan is (en je nog wat proeft) geeft het echt diepte aan de chocoladesmaak. Ik ben ook dol op saté. (En bij een handje katjang pedis of pepitamix neem ik gelijktijdig een blokje melkchocolade). Dus ja, lekker! (Ik vind de Soma dark fire ook onmisbaar in mijn leven). Die is trouwens wel echt heel anders, meer kruidig, zonder de pindasmaak.) Naive’s pindakaaschocola die ik ook erg lekker vind, vind ik nu in vergelijking een beetje vlak smaken ;-).