Beschrijving
De chocolademakers van Fossa uit Singapore maakten al heel wat bijzonders en speciaals, een mooie reeks origine chocolades zonder toevoeging maar toch vooral heel veel heel speciale repen met heel speciale toevoegingen. Van hun hele serie aan chocolades met bijzondere theesoorten tot aan repen geïnspireerd op de Singaporese eetcultuur en nog een hele reeks ander lekkers. Altijd wat te ontdekken, en steeds weer nieuwe toevoegingen. Met natuurlijk, en daar zijn we nog altijd erg trots op, de twee chocolades voor ons (zwarte knoflook & knoflook focaccia) als een van de hoogtepunten van ons 10 jarig jubileum.
Dit keer geen saké of andere Aziatisch geinspireerde dranken maar rum. We zijn als chocoladeverkopers geen rum kenners moeten we gelijk bekennen maar weten wel van proeverijen dat rum en chocolade een prachtige natuurlijke combinatie kunnen vormen. En daarvan weten we ook dat er heel wat verschil zit in de smaken die in rum gevangen zitten. Net als chocolade natuurlijk.
Hier is gekozen voor een rum in Jamaicaanse stijl, Planteray Xaymaca Special Dry, gefermenteerd met wilde gisten en gedestilleerd in ‘double retort pot stills’ – geen idee wat dat betekent maar voor de rumkenners is het misschien mooi te weten? Dit is gecombineerd met de cacao uit Tanzania van Kokoa Kamili, een cacao die absoluut een sterke fruitige kant heeft.
De harmonie van smaken wordt door de makers omschreven als: chocolade met een rijk aroma van rijpe bananen en tropisch fruit met een aanhoudende finish/afdronk van krachtige gelaagde rum.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, rum.
Inhoud 50 gram. Allergienotitie: gemaakt op een plek waar ook noten en melk worden verwerkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen