Fossa – Sake Kasu

9.95

Fossa maakte deze pure chocolade met sake kasu.

Gemaakt met witte & rode kasu. Dit is de rijst die gebruikt wordt om sake te maken. De sake wordt gebotteld en de rijst blijft over maar is zeer smaakvol.
Denk daarbij zeker aan umami, geen smaak voor iedereen – wel zeer geschikt voor de grootste smaakavonturiers!

Op voorraad

Artikelnummer: FSSK75 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

We beginnen bij deze chocolade met een waarschuwing: dit is een reep die echt niet iedereen zal bevallen. Maar wie iets echt heel erg speciaals zoekt en niet terugschrikt voor een flinke umami smaak… die kan hier z’n lol op. Voor liefhebbers van sake, voor liefhebbers van Japan, voor liefhebbers van umami, voor liefhebbers van de allerspeciaalste smaakbelevingen. En voor liefhebbers die de kwaliteit van Fossa al kennen en waarderen natuurlijk ook.

Een pure chocolade (75%) met….sake kasu.

Fossa maakt zoals we begrijpen elk jaar een chocolade met sake kasu. Sake kennen de meeste mensen wel – een alcoholische gebrouwen drank op basis van gefermenteerde rijst. Sake kasu is de rijst die gebruikt is  om sake te maken. De rijst kun je prima gebruiken in gerechten, zo eten – of natuurlijk…er een spannende chocolade mee maken.

En Fossa zou Fossa niet zijn als ze niet zomaar sake kasu gebruiken. Er is een samenwerking gezocht met Kuro Kura – naar wat we begrijpen uit de omschrijving en hun website ware experts van artisinale sake.

Ze selecteerde witte kasu uit de Chio Sake Brewery in de Nara preferctuur waar brouwmeester Tetsuya Sakai het beste uit zijn rijst tracht te halen en steeds beter wil brouwen met het locale water.

De rode kasu komt van Inemankai – een speciale sake van de Mukai brouwerij gemaakt met een rode rijst die groeit in de thuisstad van de brouwer – Ine in het landelijke gebied van Kyoto.

Smaaknotitie van de makers: umami, fruitig met een subtiel sake aroma.

Daar kunnen we ons zeker in vinden. De stukjes sake kasu geven een sterke en langdurige umami smaak waarbij we zowel aan paddestoelen dachten maar ook echt aan de smaak van een heftig kaasje. Intrigerend, en wennen. Maar wel erg leuk. Veel smaak, in een klein stukje. En veel in te ontdekken.

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, sake kasu (rijst, koji)

Kan een (zeer laag) percentage alcohol bevatten – omdat het nu eenmaal gemaakt is met rijst gebruikt voor het maken van Sake. Maar zover wij proeven is dat echt minimaal.

Allergienotitie: gemaakt op een plek waar ook melk en noten worden verwerkt.

Maker

Fossa

Extra informatie

Gewicht

50 gram

Tot chocolade gemaakt in

Singapore

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fossa – Sake Kasu” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.