Fossa – Satay Sauce

9.50

Genieten! Een fijne melkchocolade met inspiratie uit satésaus.

Met pinda praline en een prachtige mix van specerijen, een wonderlijke maar vooral erg smakelijke creatie!

Op voorraad

Artikelnummer: FOSSAT Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Een chocolade met de smaak van saté saus!  Als je het in de supermarkt tegenkomt denk je…blergh, dat is niks.

Als de chocoladehelden van Fossa uit Singapore het maken weet je: dat zou wel eens iets heel speciaals en lekkers kunnen zijn!

En wat ons betreft is dat dan ook zo! De perfecte combinatie van een fijne melkchocolade (48% cacao) met pinda en diverse specerijen. Alles tezamen een sterke ervaring van een, heerlijk gekruide satésaus, maar dan ook nog eens gewoon heel erg lekker om van te snoepen!

Zo kunnen weinig makers dat – inclusies bedenken en uitvoeren zo dat de chocolade overeind blijft, de toevoegingen echt heel erg wat toevoegen, je een smaak hebt waarvan je op voorhand misschien zegt… huh? En je aan het eind van het liedje (of van de reep) denkt… wauw, dit is wel lekker zeg.

Het zal zijn omdat ze bij Fossa gewoon erg goed zijn in smaken combineren, en steengoede chocolademakers zijn (wat ons betreft), maar ook omdat ze in de keuzes voor toevoegingen niet willekeurig te werk gaan maar inspiratie halen uit de eigen (Singaporese) omgeving en van persoonlijke ervaringen en reizen. Bij Fossa denken ze uiteraard niet: goh welke reep gaan we nu eens maken die lekker veel zal verkopen, maar werken ze veel meer als artiesten of kunstenaars. Met inspiratie uit de omgeving, ervaringen, het leven aan de slag om iets moois te maken.  Wat ons betreft is het verbluffend hoe ze sommige smaken weten te bereiken met mooie combinaties waardoor je niet alleen van alles proeft maar er ook echt een gevoel (of allerlei gevoel) bij krijgt, en vanzelf beelden opkomen, en soms eigen herinneringen boven komen. Chocolade die je voelt.

Tasting note van de makers: Verslavende pindapraline in een achtergrond van aromatische specerijen.

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, pinda, melkpoeder, komijn, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, anijs, venkelzaad, peperkorrel, zout.

Allergienotitie: Bevat pinda, melk. Kan sporen van andere noten bevaten.

De chocolade is gemaakt met 48% cacao, afkomstig van Kokoa Kamili in Tanzania. Inhoud 50 gram.

De makers van Fossa  zeggen verder over deze creatie:

“De reizende satéventer die vleesspies bereidde met een draagbare houtskoolgrill was een vertrouwd gezicht in het oude Singapore. Deze spiesjes van de barbecue zijn het perfecte comfort food en worden nooit geserveerd zonder een dipsaus gemaakt van gemalen pinda’s en aromatische kruiden. Geniet van deze traditionele snack in een heerlijke chocoladereep gemaakt met cacao afkomstig uit Kokoa Kamili, Tanzania, en ingrediënten uit de regio.”

Deze chocolade is extra geschikt voor:

  • Iedereen die de Fossa chocolades kent en waardeert, inclusief hun fijne ‘Pinda Praliné met chilipeper‘ die zeker vergelijkbaar is. Echter, daar wordt de toegevoegd door chilipeper – hier geen chilipeper maar een uitgekiende combinatie van andere specerijen wat toch een heel andere smaak geeft. Erg leuk om samen te bestellen
  • Als het wel een beetje gekruid voor je mag zijn. Echt superscherp is het zeker niet (er zit geen chilipeper in) maar toch: hou je echt niet van specerijen en vind je eten al heel snel te gekruid dan moet je deze reep misschien maar gewoon overslaan.
  • Als je chocolade niet alleen wil proeven, maar er ook wat bij wil voelen, en weg wil dromen. Dat hadden wij tenminste, zoals vaker bij Fossa chocolades.
  • Als je wil reizen zonder te bewegen. ‘Travelling without moving‘ gebruikt Soma als mooie ‘slogan’. Die kopiëren we hier gewoon even, omdat ‘ie zo passend is. Omdat Fossa de inspiratie telkens weer lokaal haalt, en ze zo goed zijn met smaken, kun je met een reep als deze echt even wegdromen naar kleurrijke en drukke marktstraatjes van vroeger in Singapore waar je op de hoek een stalletje vond. Of nu de befaamde ‘Satay Street’ waar het met tientallen stalletjes bij elkaar – tussen de wolkenkrabbers – iets georganiseerder gaat, maar nog altijd op heel eigen wijze.

Extra informatie

Percentage cacao

48%

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Singapore

Maker

Fossa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Alleen beoordelingen in het Nederlands (0) laten zien

Wees de eerste om “Fossa – Satay Sauce” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.