Beschrijving
Dit is veruit de chocolade met de gekste naam in ons assortiment. We zeggen er daarom niet te veel over, behalve dit ter geruststelling: nee, er zit uiteraard geen eendenpoep in. Duck Shit Dancong (Ya Shi Xiang) is de naam van een oolong thee gecultiveerd in het Phoenix berggebied in de Guangdong provincie. En die zit er wel in. Thee dus. Maar wel heel speciale thee, met een speciale naam ook wel.
Fossa zegt er over: “Ya Shi Xiang (letterlijk vertaald naar Duck Shit) is een dancongthee die wordt verbouwd in de Phoenix-berg in de provincie Guangdong. Het verhaal gaat dat de boer, in een poging om het geheim van zijn heerlijke thee te verbergen, het een onaangename naam gaf en het bleef hangen. “
Smaaknotitie van de makers: Bloemige geur gelaagd met tonen van longan fruit en mout.
Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, theebladeren.
Allergienotitie van de makers: bevat melk. Gemaakt op een plek waar ook noten verwerkt worden. Vrij van gluten en soja.
Prachtig voor thee liefhebbers. Zeker om samen te proeven met de twee andere thee chocolades die Fossa samen met kenners Pekoe & Imp creëerde.
Anneke –
Het is een heel bijzondere chocolade, maar je moet wel echt van thee houden om dit te kunnen waarderen. Voor mij is de theesmaak iets te sterk, ik ben geen zwarte thee meer gewend. Die dronk ik sowieso altijd met melk. Het zal wel heiligschennis zijn, maar ik heb van de rest van deze reep samen een klein beetje donkere melkchocolade (Heinde & Verre Dutch blend) en een snufje zeezout, waterganachetruffels gemaakt. Daar werd de smaak iets bloemiger, milder en hartiger van, kreeg ook iets rokerigs.