Beschrijving
Een chocolade met thee. Maar dan wel even niet zomaar thee! En niet zomaar chocolade! Fossa uit Singapore maakte deze chocolade samen met thee-kenners Pekoe & Imp. Met single origin cacao uit Tanzania & Honey Orchid Dancong Hongcha.
De Honey Orchid thee is in dit geval tot zwarte thee gemaakt. Goed te weten, want we hebben de reep ook in een Oolong uitvoering. Geweldig om te vergelijken!
“Mi Lan Xiang (Honey Orchid) is een dancongthee die wordt verbouwd in de Phoenix-berg in de provincie Guangdong.
Deze kavel werd in het voorjaar van 2010 met de hand geoogst uit het dorp Zhen Ya. De thee werd tot een Hongcha (westerse zwarte thee) gemaakt en acht jaar verder verouderd. De thee is ongelooflijk soepel en romig met een zeer lage strengheid. Het heeft een karakteristieke lychee geur en rode dadel zoetheid. Aangevuld met de koekje Kokoa Kamili cacao uit Tanzania, is het een heerlijke reep om langzaam van te genieten.”
Dat thee en chocolade verbluffend goed samengaan wisten we al even. Al is het maar door de blijvende bestellingen van thee-kenners die er workshops mee houden. En van wie we alleen al door wat ze bestelden veel leerden.
Dat thee zoveel meer is dan thee wisten we inmiddels ook al even. En dat er net zo’n thee wereld is als bij chocolade ook. De ene thee is de andere niet, net zoals dat bij chocolade ook geldt.
Smaaknotitie van de makers: Aanhoudende zoetheid ( lychee/dadel) met een koekjesachtige ondertonen.
Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, theebladeren.
Allergienotitie van de makers: bevat melk. Gemaakt op een plek waar ook noten verwerkt worden.
Awards: International Chocolate Awards 2019 gouden medaille bij de Asia-Pasific halve finale.
Zeer geschikt voor: liefhebbers van héél speciale thee & van heel speciale chocolade natuurlijk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen