Beschrijving
De makers – Fossa uit Singapore – komen wat ons betreft keer op keer met pareltjes. Zowel hun pure origine chocolades als hun repen met smaaktoevoegingen die rijken van allerhande theesoorten tot aan lychee en gezouten ei.
Voor liefhebbers van pure origine chocolades die goed tot uitmuntend zijn uitgevoerd zijn we dus ook zeker blij met Fossa. Misschien niet het meest geschikt als je net aan het begin van je chocolade ontdekkingstocht staat, en zeker ook geen chocolades als ‘doordeweekse’ reep. Ook omdat het nu eenmaal de prijs voor een 50 gram chocolade is – maar wel om even extra goed voor te gaan zitten, voor je chocoladeproeverij of voor de chocoladekenners die met liefde wat extra betalen voor hoge kwaliteit, complexiteit en smaaknuances.
Enfin – de Ucayali River Cacao zien we vaker in de wereld van craft chocolate. Over het bedrijf (Ucayali River Cacao Company) en de cacao kun je redelijk makkelijk online wat meer vinden. Ze zijn gevestigd in Pucallpa – de regio Ucayali – genoemd naar de rivier ter plekke.
Uit ons assortiment heeft Soma ook een chocolade gemaakt met dezelfde cacao (mooi vergelijkingsmateriaal!) maar ook bijvoorbeeld bekende USA bean to bar chocolademakers als Letterpress en Sirene hebben mooie creaties.
Fossa omschrijft deze chocolade als:
- De cacao heeft een complexe en genuanceerde smaak zonder bitter of astringentie
- De chocolade zoals wij ‘m maken brengt vooral de fruitige en florale honingtonen naar voren
Smaaktonen: kers, cederhout, florale honing.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker.
Vegan & glutenvrij. Gemaakt op een plek waar ook noten en melk worden verwerkt. Koel en droog onder 22 graden celcius bewaren.
Gemaakt in Singapore, door Fossa Chocolate Pte Ltd. Inhoud 50 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen