Beschrijving
Youtiao zijn in Singapore, waar Fossa vandaan komt, maar ook verder in een groter deel van Azië bekend als lange stengels van deeg die gefrituurd worden.
Die wordt samengevoegd met een witte chocolade gemaakt van sojamelk, naar het schijnt is deze combinatie, van het gefrituurde deeg in sojamelk, ook een traditioneel Singaporees ontbijt. We moeten het maar aannemen op wat Fossa zegt, want wat weten wij er van (niets), maar het is een erg leuke combinatie, en een bijkomend voordeel is dat we op deze weer een mooie nieuwe vegan witte chocolade in ons assortiment hebben. Het is in ieder geval zoals vaker bij Fossa weer een mooie samenwerking, dit keer natuurlijk met een originele Youtiao maker, en wel Xi De Li, naar het schijnt al sinds de jaren 1920 een pioneer in de Singaporese Youtiao kunst.
De maker zegt er over:
Proefnotities: Een nostalgische smaak. Romige, aromatische soja met knapperige stukjes you tiao.
Sojamelk en youtiao (豆浆油条) is een populaire keuze voor ontbijt in het oude Singapore.
Youtiaos zijn perfect gefrituurde goudbruine reepjes tarwedeeg. Knapperig en taai, ze zijn op zichzelf geweldige snacks, maar het echte genot is om ze in een warme kom voedzame sojamelk te dippen.In deze samenwerking met Xi De Li, een pionier in de youtiao-industrie sinds de jaren 20, worden gedehydrateerde youtiaos gecombineerd met romige, aromatische 38% sojawitte chocolade om dit klassieke gerecht in een reep te creëren.
Ingrediënten: Cacaoboter, sojapoeder, rietsuiker, you tiao (tarwemeel, plantaardige olie, zout, natriumbicarbonaat).
Allergienotitie: bevat soja. Kan sporen bevatten van noten en melk. Inhoud 50 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen