Friis Holm Mini – Bad Fermentation Rugoso

3.95

‘Slecht gefermenteerde’ Rugoso uit Nicaragua. 25 gram mini.

Uitverkocht

Artikelnummer: FH21 Categorie: Tag:

Beschrijving

25 grams versie van de Bad Fermentation. Ideaal om kennis te maken met deze chocolade.

Mikkel Friis Holm maakt bijzondere repen voor gevorderde chocoladeliefhebbers. Met veel aandacht voor elke stap in het proces van boon tot chocoladereep. Zijn repen zijn prijzig, zoals u ziet. Maar ze zijn het – voor de gevorderde chocoladefanaten – meer dan waard. Ze scoren dan ook overweldigend in de International Chocolate Awards.

En hij gaat ver in zijn aandacht voor goede chocolade. Waar de chocolademaker uiteraard altijd aandacht heeft voor het malen, concheren, roosteren van de cacao – gaan zijn repen ook over de fermentatie van de cacao. En zo onstond van hem de ‘Bad Fermentation’ chocolade. Een reep van cacao die volgens de normale wijsheid slecht gefermenteerd is… Friis Holm vertelt er dit over:

A small provocation towards the prevailing unknowledge

Fermentation and when it is good should be judged on taste. But in bean land and at most chocolate makers – its judged on color (change). This goes back to mass production methodology and a so called “good fermentation” is mostly a mild, flavorless version of the beans potential.

So this version of the Rugoso – The bad fermentation. Is very low on the so called mild and flavourless “well fermented” beans. Only about 25% – which would lead many chocolate makers to dismiss these beans as “bad”.

De smaak

Smaaknotitie van de maker: Rugoso is een fenotype dat specifiek is voor Nicaragua. In deze stijl van fermenteren breekt het alle oude regels. Erg weinig fermentatie, maar smaakvol, vol tannines en tonen van onrijpe pruimen en groene banaan. Zoals een goede rode wijn zal deze chocolade met de tijd rijker van smaak worden. Volwassen is de reep 18 maanden na productie. Met rijpe pruimen en een plezierige kruidigheid.

De ingrediënten

Cacaobonen, suiker, cacaoboter

Allergie-notitie: kan sporen van melk bevatten.

De maker

Mikkel Friis Holm uit Denemarken. Een mooi inleidend artikeltje over hem vonden wij hier. Of bezoek zijn website voor meer achtergrond.

Extra informatie

Tot chocolade gemaakt in

Denemarken

Herkomst Cacao

Cacao percentage

70%

Gewicht

25 gram

Maker

Friis Holm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Friis Holm Mini – Bad Fermentation Rugoso” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.