Friis Holm – Chocolate is not the problem, you are the problem

11.95

Chocolate is not the problem, you are the problem – een mooie samenwerking van kunstenaar David Shrigley en Mikkel Friis Holm.

De cacao is een blend van Indio Rojo, Chuno & Nicaliso – uiteraard alelmaal uit Nicaragua.

Op voorraad

Artikelnummer: FRSHRIG Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Een speciale uitgave van Mikkel Friis Holm – een chocolade gemaakt met/voor David Shrigley. Hij maakt (in Kopenhagen) in de ‘Shrigshop’ een hele reeks aan kunstwerken en kunstwerkjes met relatief eenvoudige grafische vormgeving en dikwijls ook teksten, die humoristisch zijn, of aan het denken zetten.

De samenwerking met de eveneens Deense chocolade grootmeester Friis Holm is een logische, als het gaat om deze voor de Shrigshop speciaal gecreëerde chocoladereep van een van de designs (uit 2020) .En wat een tekst. Er bestaan veel teksten en tekstjes die het internet rond gaan en over chocolade gaan, en grappig zouden moeten zijn of goed gevonden, maar zo vaak voorbij komen dat ze in onze ogen vooral een beetje pijnlijk zijn. Tel daarbij op de vele tekstjes over hoe gezond of ongezond chocolade zou zijn, hoe goed of slecht, hoe verslavend of niet en dan vinden we de tekst hier een hele mooie. Gevat, grappig, en ook raak.

En vooral leuk hoe de creativiteit van kunst en de creativiteit van topkwaliteit chocolade elkaar weten te vinden. Waar cacao uit de grote fabrieken en in de supermarkten toch vooral gaat om voor weinig geld zoveel mogelijk produceren ( en verkopen) gaat voor ons goede chocolade nu juist om het creatieve proces, de mooie smaken uit de cacao tevoorschijn zitten, rustig gaan zitten en aanschouwen, en genieten. Zoals dat met een mooi kunstwerk ook kan. En zoals een meer houdt van traditionele schilderkunst en de ander graag bezield wil raken door een modern doek, kan je ook in chocolade je voorkeuren hebben voor een meer klassieke chocolade in franse stijl (met veel cacaoboter) of juist een veel minimalistischer uitvoering. Uitbundig en kleurrijk (een chocolade met allerlei heftige smaaktoevoegingen) of juist een chocolade die helemaal in balans is. Enfin, vandaar, extra leuk wat ons betreft en dit soort samenwerkingen zien we graag vaker.

Is chocolade het probleem? Ben jij het probleem? Is er een probleem? Zit het probleem per definitie in onszelf? Wat is het probleem? Je kunt in ieder geval ook mooi verder nadenken over wat hier op de verpakking staat. En uit de tekening op de voorkant is al een hapje genomen. Heeft de kunstenaar dat bewust gedaan? Is het om de chocolade beter herkenbaar te maken? Is chocolade beter herkenbaar als chocolade als er een hapje uit is? Zijn er nog andere diepere redenen achter het afgebeelde ontbrekende hoekje? Genoeg te overpeinzen, en ondertussen is de chocolade zelf al half op.

De chocolade zelf is dan ook een mooie blend van Nicaliso, Chuno Triple en Indio Rojo. Allemaal cacaovariëteiten (via Ingemann) uit Nicaragua waar Friis Holm al mee werkt. Nu samengevoegd voor een mooie balans. Omschreven door de makers als floraal, rode bes (van Indio Rojo) tonen van chocolade (Chuno) en een rode wijn aciditeit (van Nicaliso).

Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.

Allergienotitie: kan sporen bevatten van melk.

Inhoud 100 gram.

Awards: brons bij de International Chocolate Awards wereldfinale 2022. Score 86.8. 

Maker

Friis Holm

Extra informatie

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Denemarken

Cacao percentage

70%

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.