Beschrijving
Fijne single plantation chocolade – van de cacaofarm van don Alfonso in zuid-Nicaragua. 70% puur.
De makers Friis Holm zegt er over:
“Deze chocoladereep is volledig gemaakt met cacao van de prachtige plantage Alfonso Tapias in El Castillo in het zuiden van Nicaragua – bijna aan de grens met Costa Rica. Een plek van rust en oude cacaobomen van voordat de wereld haar collectieve geest verloor. “
Gemaakt zonder pesticiden, enkel met liefde.
Smaaknotitie van de maker: Een romige, uiterst uitgebalanceerde reep met een milde zuurgraad die de cacaotonen onderstreept.
De benoemde cacaotonen moet je niet opvatten alsof je er enorme ‘cacaosmaak’ aan zit- het is juist erg subtiel en (inderdaad) in balans. In de geur denken we ook aan een (lekker) chocoladebroodje. Een fijne balans die ons doet denken aan de Chuno (triple turned) maar eigenlijk ook doet denken – het is weer een echte karakteristieke Friis Holm chocolade (met best wat cacaoboter) – verder misschien lichte tonen van kokos, gras. Misschien iets van tonen van honing en koffie – maar dan wel een zijdezachte filterkoffie, niet het bittere spul. Van alles te proeven kortom. De moeite waard om zelf fijn te ontdekken.
Ingrediënten: cacaobonen, suiker, cacaoboter.
Allergienotitie: kan sporen bevatten van melk. Minstens 70% cacao.
Inhoud 100 gram.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen