Beschrijving
70% pure chocolade van cacao uit Honduras van de ‘Indio Rojo’ variëteit (Mayan Red).
Volgens de omschrijving: een unieke hybride variëteit met herkomst Honduras – een kruizing met Criollo Antiguo. Aangeplant in de hooglanden (300-800m) en laaglanden van Honduras en Guatamala. Iets meer over deze variëteit ij C-spot.
De smaak
Smaaknotitie van de maker: Romig, fruitig, lichte tonen van bloem en honing.
Uitgebreide recensies uit 2011 lezen kan bij Seventypercent.
De ingrediënten
Cacaobonen, suiker, cacaoboter
Allergie-notitie: kan sporen van melk bevatten.
Batch
Best before datum: 30 november 2017
De maker
Mikkel Friis Holm uit Denemarken. Een mooi inleidend artikeltje over hem vonden wij hier. Of bezoek zijn website voor meer achtergrond.
Anneke –
Ik ben sowieso fan van Friis Holm! De meeste van zijn chocolades heb ik geproefd. Maar ik denk dat dit mijn favoriet is van allemaal. Het mondgevoel is vrij herkenbaar, licht en verfijnd, zoals alle Friis Holm. Ik proef hier kersen en pruimen in. Ik heb uit pure adoratie zelfs een ode aan deze stoere chocolademaker geschreven! Dat kan alleen Friis-Holm, Mikkel / Ik open de simpele wikkel / En als ik dan ruik, en ervan smikkel / Denk ik even niet aan snikkel 😉