Beschrijving
Weer een mooie creatie van Friis Holm om te proeven en te vergelijken en van te genieten.
De Deense chocolademaker maakte al een mooie reeks ‘La Dalia’ chocolades, onder het gekscherende motto ’the lazy cacao growers blend’ – geen specifieke cacaosoort maar een mix van diverse cacaosoorten, maar net hoe de cacaoboeren (allemaal wel uit Nicaragua, en de regio La Dalia) het aanleveren – maar niet zoals bij de andere repen van een specifieke cacaovariëteit.
De La Dalia repen waren al beschikbaar in 60/70/80/90/100% zodat je al mooi kunt proeven wat het oplopende percentage cacao (of het aflopende percentage suiker) betekent voor de smaak. Nu is er ook deze variant, de 60% versie maar dan wel met cacaonibs. Oftewel, 100% pure en ongemalen cacao in kleine stukjes – die tegenover het 60% percentage van de reep kleine stukjes 100% zetten voor een mooie ‘kick’.
Een chocolade om goed voor te gaan zitten, er is veel in te ontdekken en de nibs werken op een mooie manier om de reep – wat ons betreft – zowel spannender als smaakvoller te maken. Erg leuk om te vergelijken met de ‘gewone’ La Dalia 60% maar ook heel geschikt om los van te genieten.
Smaaktonen omschreven door de maker: sterke aromatisch zuur, zwarte bes tonen en een florale zoetheid.
Ingrediënten: cacaobonen, suiker, cacaoboter, cacaonibs.
Allergienotitie van de maker: kan sporen van melk bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen