Beschrijving
De naar zijn vorm genoemde cacao, Medagla (medaille), met een intense hartige smaak is gekozen door Friis Holm om samen te gaan met de umami smaak van de gedroogde soja uit Yuasa, Japan.
Lees hier nog een mooie artikel over Friis Holm voor een stukje achtergrond.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, gedroogde soja.
Anneke –
Heerlijk, een van onze favoriete chocolades. Zoet, lekker smeltend en ietsje hartig. Zelfs zo’n 100 gram reep gaat snel op en verveelt niet. (Dat probleem heb ik nog weleens met van die grote repen). Ik vond de smaak eigenlijk niet zo aantrekkelijk klinken (ik had een associatie met muffe tofu en droge harde stukjes, maar gelukkig niets van dat alles). Ik zou hem zelf niet snel besteld hebben. Maar ik kreeg hem van Sinterklaas, en nu kunnen Sinterklaas en ik eigenlijk niet meer zonder deze reep leven (ook al lijden we bepaald geen chocoladegebrek). Dus wel heel jammer dat de beschikbaarheid van de repen van Friis Holm nogal wisselend is.