Beschrijving
Een mini proeverijtje in een doosje, 4×5 gram. Deze versie bevat ‘single beans’ oftewel chocolades gemaakt van specifieke cacaosoorten. Alle vier uit Nicaragua, te weten:
- Nicaliso
- Chuno
- Rugoso
- Indio Rojo
Een mooie manier om kennis te maken met de topchocolades van Friis Holm, en natuurlijk om het verschil in cacao te proeven. De ene cacao is de andere niet, en dat maakt nogal wat uit voor de smaak. Van subtiele smaakverschillen tot een wereld van verschil, chocolade is zoveel meer dan ‘snoepgoed’ en dat proef je goed als je verschillende chocolades naast elkaar legt. Van fruitig tot notig, voor wie chocolade leert waarderen gaat er een wereld. Van het verschil in herkomst tot de verschillende manieren waarop de makers werken en een stapje verder nog het verschil tussen specifieke cacaosoorten & verschil in fermentatie.
Dat laatste is ook leuk te proeven in dat andere zeer geschikte mini-proeverijtje namelijk Friis Holm – Fermentations
De chocolades in dit pakketje (en let op: het is mini, 4×5 gram, maa prima geschikt voor de kennismaking – uiteraard proef je het beste door de chocolade te laten smelten op de tong) zijn ook als 100 grams repen verkrijgbaar. Leuk als je met de hele familie wil proeven, of je eigen chocoladeproeverij wil organiseren. Heb je daar advies bij nodig? Laat het ons gerust weten.
Alle 4 soorten bevaten 70% cacao.
Ingrediënten: cacao, suiker, cacaoboter.
Allergienotitie; kan sporen van melk bevatten.
bart.dam –
Mooie kleine proefverpakking. Ik vond de verschillende chocolades eerst heel erg op elkaar lijken en heb toen geprobeerd ze te omschrijven. Toen merkte ik toch wel degelijk de verschillen. Vervolgens vergeleek ik mijn eigen bevindingen met de notities van de makers en tot mijn verbazing (ik eet nog maar sinds kort speciale chocolade) kwam het steeds heel erg overeen.
Lekkere zachte chocolade. Leuk om eens verschillen te proeven.
Kelly –
Prima chocolades, maar vind ze behoorlijk op elkaar lijken. Ik kan de omschreven tonen echt niet herkennen, zelfs niet als ik ze doorlees voordat ik eet. Ik ben geen expert in t herkennen van cacao tonen, tegelijkertijd heb ik wel chocola’s geproefd met grotere verschillen ertussen. Dit is smaakpapillen training voor gevorderden. De chocola is vrij hard en de hoeveelheid is klein, 2 blokjes per smaak.