Beschrijving
En zo maakte ook Friis Holm weer een prachtige chocolade. De O’Payo 68%, in dit geval de pure versie.
De cacao komt uit Waslala, uit het Bosawas natuurreservaat in de bergen van noordoost Nicaragua – het grootste reservaat van Centraal Amerika. Meer lezen over dit reservaat kan op wikipedia.
Smaak
De maker zelf zegt: fruitig, met een goede zuurgraad en zachte tannines.
De ingrediënten
Cacaobonen, suiker, cacaoboter
Allergie-notitie: kan sporen van melk bevatten.
De maker
Mikkel Friis Holm uit Denemarken. Een mooi inleidend artikeltje over hem vonden wij hier. Of bezoek zijn website voor meer achtergrond.
Diënty –
Ook deze O’Payo heeft het zachte, silky, mondgevoel dat ik van Friis Holm zijn repen ken. Deze fruitige reep doet me aan rood fruit denken, maar zonder de zure tonen.
Kelly –
De beschrijving op de verpakking klopt: fruitige en zurige tonen. Hoe ‘zachte tanninen’ smaken, geen idee. Thee-achtig misschien? Dat kan wel kloppen. De reep heeft ook wel iets zachts voor een pure reep vind ik.