Beschrijving
Een geroosterde witte chocolade. Zoals we Fruition kennen, altijd excellent uitgevoerd.
Deze makers uit New York maken meer heerlijks, zoals hun melkchocolade die tot beste ter wereld uitgeroepen werd. Dat zegt niet alles, wij zijn er altijd voorstander op zelf proeven en je eigen smaak af te gaan. Maar of je fan bent of niet, je kunt er niet omheen dat Fruition met veel aandacht bijzondere chocolades fabriceert. Zo ook bij deze witte chocolade waarbij het roosteren van de cacaoboter veel invloed heeft op zowel de kleur als de smaak van de chocoladereep.
De cacaoboter voor deze witte chocolade wordt geroosterd. Dit resulteert in een rijke romige smaak die aan dulce de leche en caramel doet denken. De (echte) vanille maakt de smaak daarbij helemaal af.
De cacaoboter komt uit Los Bejucos, Dominicaanse Republiek.
Ingrediënten: cacaoboter, rietsuiker, vol melkpoeder, vanille bonen, zout.
Allergienotitie: bevat melk, kan sporen van noten bevatten.
Jo –
Lekkerste witte chocolade wat mij betreft. Die “toasted” doet het hem en geeft een karamel smaakje eraan. Super zacht in de bite en verfijnd in de smaak. Zeker de prijs waard!
Anne –
Beste witte chocolade tot zover geproefd, meer dulce de leche inderdaad wat nog beter is dan witte chocolade alleen. Heel erg zacht, romig en soepel. Vol van smaak zonder dat het alleen vettig is (wat sommige witte chocolade kan hebben).