Toont alle 21 resultaten

Fu Wan – Tree to Bar uit Taiwan

Taiwan is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als het om cacao & chocolade gaat. Toch wordt er cacao verbouwd, en chocolade gemaakt.

Fu Wan werkt samen met lokale cacaoboeren om de oogst te verbeteren & hoge kwaliteit cacao te krijgen. Dat loont, naar het blijkt, want ze zijn heel veelvuldig bekroond.

Of we de overdaad aan bekroningen, inclusief ‘beste ter wereld’ terecht vinden? Dat weten we zo net nog niet. Wat ons betreft is het steengoede chocolade, anders zouden we het niet verkopen. Maar zelf zetten we deze maker niet op één, en zien we Fu Wan vooral als erg een verrassende chocolademaker.

Verrassend omdat de smaaktonen in de Taiwanese cacao anders zijn dan we veelal kennen. Verrassend vanwege de bijzondere bewerkingen waaronder de ‘dubbel gefermenteerde’ cacao, wat een heel kenmerkend smaakprofiel oplevert. En verrassend vanwege de mooie toevoegingen.

Bij de awards zal naar ons idee ook meegespeeld hebben dat hoge kwaliteit cacao uit Taiwan nog niet bekend is en Fu Wan ook nog op een mooie manier werkt, tree to bar, met lokale cacao en directe samenwerking met de cacaoboeren. Bovendien doen ze veel om extra duurzaam te werken. Dat zal ze vast veel bonuspunten hebben opgeleverd.

Over de smaak mag iedereen natuurlijk uiteindelijk zelf oordelen. Wij zijn dus net iets minder enthousiast dan de ongelooflijk lovende jury’s, daar zijn we graag eerlijk in. Voor ons eerder een 8 dan een 10. Maar qua bijzonderheid krijgen ze alsnog de volledige score, ook van ons. Zeker ook voor de repen met bijzondere (thee) toevoegingen. Chocolades die we graag in ons assortiment hebben dus.

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2004 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.