Toont alle 15 resultaten
-
Fu Wan – 56% Melkchocolade & Charcoal Oolong
Prijs: €9.95 Lees verder -
Fu Wan – 62% Aged Oolong Thee
Prijs: €11.95 Lees verder -
Fu Wan – 62% met Tie-Guan-Yin Thee
Prijs: €9.95 Lees verder -
Fu Wan – 62% Rode Jade Thee
Prijs: €11.95 Lees verder -
Fu Wan – Magao Wilde Peper 62%
Prijs: €9.95 Lees verder -
Fu Wan – Melkchocolade Oriental Beauty, Lychee & Rozen
Prijs: €9.95 Lees verder -
Fu Wan – Ping Tung Taiwan 100%
Prijs: €10.95 Lees verder -
Fu Wan – Puur 70% – Special Ferment: Rode Wijn Gist Alice
Prijs: €12.95 Lees verder -
Fu Wan – Puur 70% Gerookte Kaneel Chocolade Yu-Guei
Prijs: €12.95 Lees verder -
Fu Wan – The Elegant Goddess Gift Box
Prijs: €14.95 In winkelwagen -
Fu Wan – Puur 70% – Special Ferment: American Ale Style
Prijs: €11.95 Lees verder -
Fu Wan #1 Ping Tung 62%
Prijs: €9.95 Lees verder -
Fu Wan #1 Ping Tung 70%
Prijs: €9.95 Lees verder -
Fu Wan #8 Ping Tung Premium Roast
Prijs: €10.95 Lees verder -
Fu Wan #9 Double Ferment
Prijs: €10.95 Lees verder
Fu Wan – Tree to Bar uit Taiwan
Taiwan is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als het om cacao & chocolade gaat. Toch wordt er cacao verbouwd, en chocolade gemaakt.
Fu Wan werkt samen met lokale cacaoboeren om de oogst te verbeteren & hoge kwaliteit cacao te krijgen. Dat loont, naar het blijkt, want ze zijn heel veelvuldig bekroond.
Of we de overdaad aan bekroningen, inclusief ‘beste ter wereld’ terecht vinden? Dat weten we zo net nog niet. Wat ons betreft is het steengoede chocolade, anders zouden we het niet verkopen. Maar zelf zetten we deze maker niet op één, en zien we Fu Wan vooral als erg een verrassende chocolademaker.
Verrassend omdat de smaaktonen in de Taiwanese cacao anders zijn dan we veelal kennen. Verrassend vanwege de bijzondere bewerkingen waaronder de ‘dubbel gefermenteerde’ cacao, wat een heel kenmerkend smaakprofiel oplevert. En verrassend vanwege de mooie toevoegingen.
Bij de awards zal naar ons idee ook meegespeeld hebben dat hoge kwaliteit cacao uit Taiwan nog niet bekend is en Fu Wan ook nog op een mooie manier werkt, tree to bar, met lokale cacao en directe samenwerking met de cacaoboeren. Bovendien doen ze veel om extra duurzaam te werken. Dat zal ze vast veel bonuspunten hebben opgeleverd.
Over de smaak mag iedereen natuurlijk uiteindelijk zelf oordelen. Wij zijn dus net iets minder enthousiast dan de ongelooflijk lovende jury’s, daar zijn we graag eerlijk in. Voor ons eerder een 8 dan een 10. Maar qua bijzonderheid krijgen ze alsnog de volledige score, ook van ons. Zeker ook voor de repen met bijzondere (thee) toevoegingen. Chocolades die we graag in ons assortiment hebben dus.