Beschrijving
Met de bekroningen bij de International Chocolate Awards kreeg Fu Wan er een schare volgers bij – naast de pure chocolades maken ze ook een aantal andere bijzondere creaties – daarbij is dit zeker ook een reep die aandacht verdiend: witte chocolade met vermalen rozenblaadjes, stukjes lychee en cacaonibs.
Als spannende smaakomschrijving van de makers “Een symfonie uit de Tuin van Verlangen”
Wij vinden dat de smaak van het geheel opvallend aan yoghurt met muesli doet denken, of een yogurth snoepje – misschien zelfs wel fruitella. En een erg leuke chocolade om in het assortiment te hebben. Witte chocolade, dus natuurlijk best zoet. Maar de rozen, cacaonibs en hele stukjes lychee zorgen dat er heel veel aan smaak gebeurd.
Ingrediënten: witte chocolade (cacaoboter, suiker, melkpoeder, soja lecithine, vanille), rozen uit Taiwan, Lychee uit Taiwan, Cacaonibs.
Allergienotitie: kan sporen van noten en pinda’s bevatten. Bevat melk.
Awards: Academy of Chocolate zilveren bekroning 2018, international Chocolate Awards Asia Pacific brons
Kelly –
Het is een paarsig grijs reepje met Azteek patroon en cacao nibs aan de onderkant. Door de reep heen zitten veel stukjes rood lychee vruchtvlees (gek, lychee’s zijn wit?), maar dat merk je pas als je ‘m eet. Vrij zacht qua textuur.
Qua smaak: ik vind de lychee’s dominant, de roos is er ook wel, maar een stuk subtieler. Ik vind de reep niet fris, poederig juist. Misschien komt dat door de roos. De stukjes lychee maken het wel wat fruitig. De cacao nibs maken het geheel nog zachter qua smaak. De reep is behoorlijk zoet (48,2g suiker/100).
Al met al een aparte, erg lekkere reep.