Beschrijving
Mooi om in het assortiment te hebben! Cacaosiroop van Fu Wan.
Voor wie ze nog niet kennen: Fu Wan is een veelbekroonde chocolademaker werkend vanuit Taiwan. Daarbij extra speciaal is dat ze geheel werken met cacao ook verbouwd in de omgeving. Naast dat dat heel speciale chocolade oplevert die al vele prijzen won bij onder meer de International Chocolate Awards zorgt dat ook dat ze direct met de cacaoboeren werken, en in dit geval nog wat speciaals doen met de cacaovruchten na het oogsten van de zaden om chocolade van te maken.
De cacaovrucht wordt (na het verwijderen van de zaden die de chocolade zullen vormen) met suiker gekookt, en zo ontstaat een heerlijk fruitige siroop. Zoals de meeste bezoekers zullen weten is de cacaovrucht van zichzelf heel divers maar met erg fruitige smaken, uiteraard ook weer afhankelijk van de omgeving en de soort, en is (de pulp van) vers cacaofruit proeven iets heel bijzonders.
Voor chocolade zijn natuurlijk vooral de zaden in de vrucht interessant, die worden later je chocoladereep. Daarvoor is de hele cacaovrucht ook al belangrijk, om de smaak mede te bepalen. Maar de rest van de cacaovrucht kan natuurlijk prima gebruikt worden. Om gelijk van te snoepen (maar dan moet je wel in een cacaoland wonen), maar je kunt er ook sapjes van maken (Pacha de Cacao is een voorbeeld daarvan in Nederland) of zoals in dit geval….cacaosiroop.
Hoe kun je de cacaosiroop gebruiken?
Het is erg zoet zo ingekookt dus zo proeven is wel érg zoet. Maar je kunt het prima aanlengen met (prikkel)water, of gebruiken voor cocktails. Fu Wan zelf heeft een leuk recept voor ‘Cacao Cola’ – zie de video hieronder. Verder geven ze nog aan dat het lekker is in thee of koffie, dat hebben we zelf nog niet geprobeerd.
Ingrediënten: cacaovrucht, suiker.
Allergienotitie: kan sporen van noten en pinda’s bevatten.
Inhoud 250 ml.
Past niet in een brievenbuspakketje dus als je deze siroop bestelt sturen we een pakket. Dat kost ons best wat meer dus we zouden het extra top vinden als deze flesjes niet te vaak los worden besteld – je kunt er natuurlijk ook prima een aantal Fu Wan chocolades bij bestellen of al dat andere lekkers dat we in de webwinkel uitgestald hebben liggen.
Alexandra Constance –
Hou je van de tragiek uit een goede romance? -dat slepende gevoel, van liefde die niet bloeit, ontkiemt het zaadje? Ontvouwt het groen zich, of… blijft het slechts één moment, één ontmoeting, één gesprek, op een leven lang- Deze melancholie proef je bij het drinken van een scheutje Fu Wan Cacao Siroop, in je koffie. Goed doorroeren, wat laten afkoelen en de volle smaak, ontstaat na het drinken van wat slokjes. Geen mondgevoel, maar een nasmaak. In je keel, eigenlijk. 3 sterretjes, omdat dit zó anders chocolade proeven is, dan een reepje weg-sabbelen of de diepte in van een Dame Blanche, zodat je er wel een bad van wilt. Nee, dit is bijna de smaak van pure verliefdheid, het doet eigenlijk pijn, snap je? Snap je het niet? Nou, dan snap je waarom 3 sterretjes en niet 5