Beschrijving
Een mooie set waarin je 3 chocolades van Fu Wan uit Taiwan kunt proeven – en niet zomaar drie chocolades.
Het zijn drie pure chocolades met een cacaopercentage van 70% en cacao uit Taiwan. Het (heel erg) speciale er van is dat de cacao na het oogsten heel specifiek wordt gefermenteerd. Waar bij cacao normaal gesproken een ‘wilde’ vergisting gebeurd – worden er nu drie verschillende gisten toegevoegd (een specifiek biergist, rode wijn gist en aarbeibiergist) die ervoor zorgen dat de cacao heel verschillende smaken ontwikkeld, die je zeker proeft in de chocolade.
Extra speciaal, kunnen we met recht zeggen en erg leuk voor als je al heel wat chocolade geproefd hebt en iets nog specialers zoekt. Perfect voor (geavanceerde) chocoladeproeverijen, als je al proeven meer wil leren over hoe cacaofermentatie werkt en hoe de smaak van chocolade tot stand komt (en hoe divers dit kan zijn) en ook als je gewoon eens die veelbekroonde chocolades van Fu Wan wil proberen.
De chocolades hebben een wat korreligere/grofgemalen structuur dan sommige zeer fijn gemalen chocolades (waarin dan ook nog veel cacaoboter kan zijn toegevoegd) uit ons assortiment. Wij vinden dat geen probleem – het is een stijlkeuze en maakt wat ons betreft de vele smaken in de chocolade soms juist makkelijker te ontdekken (zo had ook wijlen Tibor Szanto een kenmerkende net wat korrelige stijl van chocolade maken) – maar sommige mensen vinden het fijner als alles lekker makkelijker smelt en wensen geen enkel korreltje tegen te komen. Als je chocolade zelf al lekker in je mond laat smelten is het verschil tussen heel romig of wat korrelig toch al minder – qua smaak – en blijft enkel het verschil in mondgevoel over. Daar hou je van, daar hou je niet van. Fans van Taza (érg ruw) zullen de chocolades van Fu Wan erg ‘mee’ vinden vallen – anderen zullen zeggen tjonge dat is toch wel een beetje aan de grove kant. Maar ook zij zullen vast zeggen: wat een prachtige set van chocolades en wat proef ik weer interessante dingen. Dat hopen we tenminste (en denken we).
Wat de makers over de drie chocolades uit deze set zeggen:
“70% aardbeienbrouwersgistchocolade
gebruikt het unieke “gistfermentatieproces” van Fuwan Chocolate om het gistmeel van de aardbeienbrouwer van het ambachtelijke bier toe te voegen aan de verse cacaobonen voor fermentatie bij lage temperatuur en na het drogen het “kelderverouderingsproces bij lage temperatuur” te doorlopen. Transformeert in intrigerende en heerlijke smaken. Het originele vakmanschap van Fuwan Chocolate doet de titel van Chocolate NASA eer aan, en verbaast opnieuw de wereld. Proef deze chocolade om de smaakpapillen schoon en scherp te houden, laat het langzaam smelten in de mond, je proeft lichte kamillebloemen, delicate citrus-melksnoepjes, aardbeienbessenaroma en zachte noot- en chocoladebitters.
70% Rode Wijn Gist Nr. 1 chocolade
neemt de originele “gistfermentatiemethode” van Fuwan-chocolade aan, met behulp van speciaal geselecteerde wijngist, zet cacaobonen en wilde gist in een fermentatieomgeving met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid om samen te fermenteren, en droog dan en gebruik vervolgens de originele “opslag bij lage temperatuur” “Verouderingsmethode” wacht op de brouwtijd om de heerlijke smaak van wijngist en cacaobonen volledig te presenteren. Onverwachte aroma’s van hazelnoot, amandel, room, toast, bessen en meer.
70% biergist nr. 1 grof gemalen chocolade
is gemaakt met speciaal geselecteerde biergist, in cacaobonen en wilde gist gedaan in een fermentatieomgeving met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid, en gefermenteerd samen met wilde gist. , om de speciale mediterrane regionale fruitsmaak van biergist, zoals citrusvruchten, vijgen enzovoort, volledig tot uitdrukking te brengen.”
Een mooie giftbox met drie chocolades (3×35 gram) – ingrediënten: cacao (70%), suiker.
Extra geschikt voor:
- Wie al thuis is in de wereld van craft chocolate
- Als je snapt dat fermentatie veel invloed heeft op de smaak van chocolade – en dit verder wil ontdekken
- Voor een mooie (geavanceerde) proeverij – ook leuk om te combineren met bijv. de ‘bad fermentation’ en double/triple turned chocolades van Friis Holm.
- Als je de iets korrelige structuur kunt waarderen
- Voor een extra speciaal cadeau voor de fanatiekste chocoladeliefhebbers
- Als je een avontuurlijke proever bent
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.