Beschrijving
Een bijzonder experiment van Georgia Ramon, een soort van ‘vegan melkchocolade’ met pistache.
Waar normaal uiteraard melk gebruikt wordt om een lichte en romige reep te verkrijgen, heeft Georgia Ramon in dit geval amandelmeel toegevoegd om tot een veganistische ‘melkchocolade’ te komen. Daarbij is dan ook nog 10% aan pistachenoten toegevoegd.
Ingrediënten
Cacaoboter, oersuiker (ruwe rietsuiker) cacaomassa, ontoliede amandelmeel (15%), pistachenoten (10%), zeezout. Totaal 50% cacao. Herkomst cacao: dominicaanse republiek.
Allergie-notitie van de maker: Gegarandeerd vrij van gluten. Kan sporen van noten, pinda’s en melk bevatten.
Kelly –
Er zit 44% cacao in (recept is veranderd denk ik, op de foto staat 50%), 17% amandelmeel,14% pistache stukjes en 25% suiker.
Reep ziet eruit als een donkere melkchocolade. Of ik het ook zo zou noemen: nee. Maar puur zou ik het ook niet noemen, het heeft niet dat bittere, intense. Maar ik zeg toch nee, omdat amandel een andere smaak en geur heeft dan melk en meer iets droogs heeft ipv iets nattigs. Wel maakt het net als melk de smaak van de cacao iets zachter denk ik.
Ik ruik het amandelmeel lichtjes, het zit onzichtbaar door de reep verwerkt. De pistache zit door de reep heen in de vorm van stukjes. Als ik het laat smelten in m’n mond proef ik de cacao,suiker en amandel. De pistache ga ik pas proeven naar mate de reep verder smelt. Op het laatst heb ik enkel nog maar pistache stukjes in m’n mond, als ik daar op bijt komt die smaak pas echt goed vrij. Ik vind het eigenlijk evenveel een amandelreep als een pistachereep.
Samengevat: unieke reep, als dit alles je aanspreekt, zeker een aanrader.
PS: ik hou niet van de combi pinda’s en chocola, maar deze reep vind ik lekker.